predati su nadležnom mup-u

Granična policija lišila slobode tri osobe, među njima i jedan državljanin Hrvatske

hapsenje granicna

Službenici JGP Gradiška su na ulasku u BiH na prelazu lišili slobode M.H. (1979.), državljanina Hrvatske, za kojeg je provjerama ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Gradiška raspisala potragu zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti

Službenici Jedinice granične policije Višegrad, 24. juna 2020. godine, lišili su slobode N.K. (1984.), državljanina Republike Srbije, objavili su u četvrtak iz Granične policije BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Istočno Sarajevo Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisala potragu zbog krivičnog djela razbojništvo. Kontroliran je na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prelazu Vardište i predat službenicima Policijske stanice Višegrad MUP-a RS.

Istoga dana, prilikom izlaska iz BiH na prelazu Zvirići lišen je slobode J.V. (1996.) jer je za njim Policijska stanica Trebinje MUP-a RS raspisala potragu zbog krivičnog djela teška krađa. Službenici JGP Doljani, državljanina Republike Hrvatske predali su službenicima PS Trebinje.

Službenici JGP Gradiška dan ranije su na ulasku u BiH na prelazu Gradiška lišili slobode M.H. (1979.). Provjerama je ustanovljeno da je za ovim državljaninom Hrvatske, Policijska uprava Gradiška MUP-a RS raspisala potragu zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti. Predat je službenicima PU Gradiška.