Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Granična policija spriječila krijumčarenje 5.000 kutija cigareta

Сарајево – Гранична полиција – запл
САРАЈЕВО, 24. ОКТОБРА /СРНА/ - Службeници Грaничнe пoлициje БиХ сприjeчили су криjумчaрeњe 5.000 кутиja рaзних врстa цигaрeтa бeз aкцизних мaркицa.

Službenici Granične policije BiH spriječili su krijumčarenje 5.000 kutija raznih vrsta cigareta bez akciznih markica.

Cigarete su otkrivene u unutrašnjosti muzičkih zvučnika prilikom granične kontrole vozila “folksvagen šaran” registarskih oznaka BiH, pri ulasku u BiH na Graničnom prelazu Klobuk, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Vozilom je upravljao državljanin BiH čiji su inicijali M.M. /32/ koji je uhapšen, prema naredbi Tužilaštva BiH.

Protiv uhapšenog će biti podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH zbog sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje, a cigarete i vozilo privremeno su oduzeti.

Pripadnici Jedinice granične policije Velika Kladuša 22. oktobra su spriječili 12 državljana Turske u ilegalnom prelasku granice BiH sa Hrvatskom.

Državljani Turske otkriveni su u dva napuštena objekta u zaštitnom području neposredno uz granicu.

Strani državljani prekršajno su procesuirani, u skladu sa Zakonom o strancima. Uz prijedlog za izricanje mjere protjerivanja sa teritorije BiH, predati su Službi za poslove sa strancima BiH.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina 21. oktobra su otkrili četiri državljanina Sirije u ilegalnom prelasku granice BiH. Strani državljani nisu posjedovali putne isprave i predati su Službi za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje.