Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nevrijeme u bih

Grom ubio muškarca iz Zenice, blokirana zaobilaznica kod tunela Vranduk

polava kod vranduka (1)

Nevrijeme koje je danas u popodnevnim satim zahvatilo centralni dio BiH, izazvalo je dosta problema

Tridesetdevetogodišnjeg muškarca iz Zenice usmrtio je udar groma u mjestu Kraljevine na Smetovima. Kako je kazao dežurni operativni MUP-a ZDK, tragedija se dogodila oko 12:55 sati kada se preminuli Asmir Š. (39) sa svojim ocem, bratom i dvojicom komšija vozio traktorom. Riječ je o lovcima.

Preostala četvorica muškaraca su van životne opasnosti.

Na lice mjesta upućen je i ljekar mrtvozornik koji će u saradnji s dežurnim kantonalnim tužiocem donijeti odluku o daljim mjerama.

Uviđaj obavljaju službenici PU I OKP Zenica.

Nevrijeme koje je danas u popodnevnim satim zahvatilo centralni dio BiH, izazvalo je dosta problema. Jaka kiša poplavila je zaobilaznicu koja se koristi tokom radova u tunelu Vranduk.

Prekid komunikacije na zaobilaznici kod Vranduka FOTO Čitatelj / Fokus.ba

Policija je bila prisiljena zatvoriti taj pravac u mjestu Ponirak.

Područje Kaknja u popodnevnim satima zahvatilo je jako nevrijeme praćeno gradom.

Kakanj pogodilo nevrijeme, padao i grad FOTO Čitatelj / Fokus.ba

Sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima u većem dijelu Bosne.

U Hercegovini poslije podne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 22, a najviša dnevna od 19 do 24, na jugu od 24 do 28 stupnjeva.

Utorak – u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom povremeno ili lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini pretežno sunčano. Poslije podne na jugoistoku Hercegovine je moguć lokalni pljusak praćen grmljavinom. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a najviša dnevna od 23 do 29 stupnjeva.

Srijeda – u jutranjim satima u Bosni nešto više oblačnosti, a po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, u većem djelu zemlje sunačno vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu do 23, a najviša dnevna od 25 do 31 stupanj.

Žuto upozorenje

Meteoalarm je za danas i sutra izdao žuto upozorenje za gotovo cijelu Bosnu i Hercegovinu zbog grmljavinskog nevremena, prenosi Anadolu Agency (AA).

Za nedjelju je meteoalarm na snazi u svim dijelovima BiH osim za područje Bihaća. Za mostarsku regiju upozorenje je izdato i zbog visokih temperatura.