Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

odlasci s tušnja

Baraban nije produžio ugovor sa Slobodom

baraban (1)

Što se tiče napadača Edisa Smajića, čije ime se spominjalo u kontekstu odlaska u neki veći klub, Smajlović kaže da on redovno trenira s ostalim igračima

Nogometaš Ivan Baraban pridružio se velikom broju igrača koji su napustili tuzlansku Slobodu.

Iako je bio na „prozivci“ i prvim treninzima tuzlanskog kluba, Baraban nije s čelnim ljudima Slobode pronašao „zajednički jezik“ i odlučio je potražiti novu sredinu.

– Zainteresirani smo da Baraban ostane u ekipi, ali su njegovi zahtjevi bili preveliki za naše mogućnosti. Za nastavak saradnje tražio je 75.000 maraka na ruke i fiksnu plaću, mimo ovih dana usvojenog pravilnika. To zaista nismo mogli prihvatiti i razišli smo se – izjavio je za Fenu Ademir Smajlović, sportski direktor Slobode.

Što se tiče napadača Edisa Smajića, čije ime se spominjalo u kontekstu odlaska u neki veći klub, Smajlović kaže da on redovno trenira s ostalim igračima.

– Smajić ima ugovor sa Slobodom i na njega ozbiljno računamo u narednoj sezoni – zaključio je Smajlović, dodavši da su u toku razgovori s nekoliko igrača koji bi trebali pojačati redove „crveno-crnih“, ali da o detaljima ne može govoriti dok se pregovori ne završe.