Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hadžihaskić nakon saslušanja pušten na slobodu

nesreca – ilijas – sarajevo – autoput
FOTO: Čitatelj Fokusa

Ferid Hadžihaskić (22), koji je sinoć uhapšen nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradao Amir Alić (24) iz Sarajeva, pušten je nakon saslušanja u policiji da se brani sa slobode.

Protiv Hadžihaskića će biti vođen postupak zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, koje je rezultiralo smrću druge osobe.

Podsjećamo, prema preliminarnim rezultatimna istrage radilo se o klasičnoj saobraćajnoj nesreći, koja nije uzrokovana omamljenošću bilo kojeg od učesnika te nesreće, niti je utvrđeno prekoračenje dozvoljene brzine.

Tragedija u kojoj je stradao 24-godišnji Alić dogodila se jučer oko 16 sati na autoputu A1 Sarajevo – Zenica.

Hadžihaskić je upravljajući Audijem A8 iz pravca Visokog, na mostu preko rijeke Bosne u mjestu Ljubinići, skrenuo u desnu stranu, a potom udario u metalnu zaštitnu ogradu, a zatim i u betonsku ogradu mosta. Vozilo se od siline udara prepolovilo na dva dijela, a dijelovi vozila su udarili u Audi A5, kojim je upravljala H. S. (38) iz Sarajeva.

Hadžihaskić je zadobio lakše povrede, a ljekarska pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici “Prim. Dr. Abdulah Nakaš”, nakon čega je uhapšen.

Dženaza tragično nastradalom Aliću je u srijedu u 14 sati na gradskom groblju Vlakovo.