Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hapšenja zbog ubistava u Ilijašu: Rambo ubio Mehu, Mehini prijatelji Ramba

cool222

Četiri osobe koje su, u međuvremenu, uhapšene u vezi s dvostrukim ubistvom u Ilijašu predane su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS), potvrđeno je Feni u ovom tužilaštvu.

Nakon što budu ispitani, postupajući tužilac će donijeti odluku o daljnjim mjerama u ovom slučaju.

Kako mediji prenose, dvije osobe, inicijala I. M. i H. N., preminule su usljed teških povreda koje su u noći sa subote na nedjelju zadobile u tučnjavi u sarajevskoj općini Ilijaš u kojoj je sudjelovalo više osoba.

Uviđaj na mjestu fizičkog sukoba u kojem je korišteno hladno oružje (noževi) obavili su pripadnici MUP-a KS i dežurni tužilac Tužilaštva KS, nakon čega su uhapšene četiri osobe koje su nakon 24-satnog zadržavanja, odnosno kriminalističke obrade u prostorijama MUP-a KS, predane nadležnom tužilaštvu.

Podsjetimo, policiji je u nedjelju oko dva sata poslije ponoći prijavljeno da je ispred noćnog kluba “Cool” u Ilijašu došlo do tuče više osoba.

Epilog toga je dvoje mrtvih, Niaz H. zvani Rambo, i Mehi Ibiševiću Te noći, njih dvojica nalazili su se u noćnom klubu. U jednom trenutku između njih je izbila svađa, te su se i potukli, a Rambo je u tom metežu nožem nasmrt izbo Mehu.

Mehini prijatelji su, navodno, vidjeli šta se desilo te su, navodno, počeli tući Ramba, da bi neko od njih izvadio nož i izbo ga.

Nedugo zatim Rambo je podlegao povredama.