Crna hronika

produžen pritvor

Hasić prijeteći pištoljem vikao radniku: “Daj mi sve pare, sve, sve…”

16/04/2019

U Roveru s ukradenim registarskim oznakama (K21-E-073) čekao ga je Spahović te su se velikom brzinom odvezli prema centru Sarajeva, gdje su uhapšeni

Nedimu Hasiću (24) i Benjaminu Spahoviću (22), osumnjičenima za pljačku benzinske pumpe “Hifa Petrol” u Vogošći, produžen je pritvor za naredna dva mjeseca. Ova mjera do sada im je određivana zbog opasnosti od bijega i ponavljanja krivičnog djela.

Hasić i Spahović, koji do sada nije kažnjavan, uhapšeni su nakon filmske potjere ulicama Sarajeva.

Prema navodima Tužilaštva iznesenim na ranijoj sjednici, 13. marta u 19.15 sati u prostorije benzinske pumpe “Hifa Petrol” u Igmanskoj ulici upao je Nedim Hasić. Prijeteći pištoljem radniku pumpe, povikao je:

“Daj mi sve pare, sve, sve…”, nakon čega je radnik otvorio registar kasu i papirne novčanice ubacio u Hasićevu crnu torbu.

Radnik je u strahu u torbu ubacio i plastiku sa pregradama u kojoj je bio metalni novac.

Hasiću to nije bilo dovoljno pa mu je rekao: “Imaš još para, požuri, ubit ću te”, natjeravši ga da otvori sef, odakle je, također, ukrao novac.

U Roveru s ukradenim registarskim oznakama (K21-E-073) čekao ga je Spahović te su se velikom brzinom odvezli prema centru Sarajeva, gdje su uhapšeni. Policija je kod njih pronašla ukradeni novac, koji su u međuvremenu podijelili. Riječ je o 7.320 KM i 50 eura.

Pronađen odbačeni “kolt”

Policija im je napravila zasjedu na Kovačićima, kod zgrade Ureda visokog predstavnika (OHR), gdje su im blokirali put. Roverom su pokušali zaobići policiju, ali su udarili u službeni terenac Suzuki Vitara. Policija je kod zida u Ljubljanskoj ulici našla bačeni “kolt” s drvenom drškom i jednim metkom.

Komentari

Autor: Dnevni avaz

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.