Crna hronika

akcija "Madagaskar"

Holanđanin Kornelis Marinus van Velzen uhapšen je jutros u Odžaku

09/12/2019

"U realizaciji aktivnosti učestvuju i pripadnici Sipe, a akcija se vrši pod nadzorom Tužilaštva BiH", naglasila je Miljanovićeva

Kornelis Marinus van Velzen, rođen u Lindenu u Holandiji priveden je u prostorije Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS u Banjaluci, potvrdila je načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović.

Miljanovićeva je ranije danas izjavila da policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS u saradnji sa Policijom Holandije sprovode međunarodnu akciju kodnog naziva “Madagaskar” koja je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga.

“U realizaciji aktivnosti učestvuju i pripadnici SIPA-e, a akcija se vrši pod nadzorom Tužilaštva BiH”, naglasila je Miljanovićeva.

Ona je navela da su u toku su pretresi na pet lokacija /kuće i firme/ na području BiH, a da je jedna osoba lišena slobode.

Miljanovićeva je rekla da su u toku i pretresi na 15 lokacija u Holandiji.

Ona je navela da je prilikom pretresa pronađeno više predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.