Crna hronika

sugrađani u nevjerici

Nakon šest mjeseci provedenih u komi preminuo motociklista iz Konjica

09/12/2019

Podsjećamo, do nesreće je došlo u ulici Luka u Konjicu, kada je Mucić, vozeći motor Harley - Davidson u jednom momentu pokušao skrenuti prema parkingu jednog ugostiteljskog objekta, na znajući da se na ulazu istog nalazio zategnut lanac

Stanovnici Konjica su s nevjericom primili vijest da je njihov sugrađanin, 36-godišnji Ivo Mucić izgubio bitku za život.

Proteklih šest mjeseci proveo je na Odjelu intenzivne njege Sveučilišne kliničke bolonice Mostar, a zbog povreda nastalih u nesreći koja se u julu desila u Konjicu.

Podsjećamo, do nesreće je došlo u ulici Luka u Konjicu, kada je Mucić, vozeći motor Harley – Davidson u jednom momentu pokušao skrenuti prema parkingu jednog ugostiteljskog objekta, na znajući da se na ulazu istog nalazio zategnut lanac.

Mucić je tada zadobio teške tjelesne ozljede, a zajedno s njim povrijeđen je i njegov saputnik na motoru A.S. (28) iz Konjica.

Nakon saznanja da je izgubio bitku za život, Konjičani putem društvenih mreža odaju počast ovom mladom čovjeku za kojeg kažu da je ljude uvijek dijelio samo na dobre i loše, a podjednako su ga voljele i mlađe i starije generacije.

Prepoznatljiv po svom osmjehu, podršci i ljubavi koju je nesebično dijelio, bio je omiljeni tehničar među pacijentima na Odjelu hirurgije Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, gdje je bio dugogodišnji uposlenik.

Sahrana Ive Mucića biće održana sutra u 15 sati na rimokatoličkom groblju u Konjicu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.