Crna hronika

Općinski sud u Sarajevu

Hostesi Naidi Karić 18 mjeseci zatvora

17/07/2020

Karić je oslobođena krivice za oštećenje tuđe stvari, te vlasnici tri vozila koja su oštećena u paljevini neće moći u parničnom postuku namiriti štetu od Naide Karić već od direktnih izvršilaca

Sudija Općinskog suda u Sarajevu Srđan Skoko danas je izrekao presudu kojom je hostesa Naida Karić osuđena na godinu i šest mjeseci zatvora zbog podstrekavanja svog bivšeg monka Murisa Hodžića da zapali Golf 7 Mine Hadžijusufović, poznatije kao Mina Mateljan.

Karić je oslobođena krivice za oštećenje tuđe stvari. Vlasnici tri vozila koja su oštećena u paljevini neće moći u parničnom postuku namiriti štetu od Naide Karić već od direktnih izvršilaca.

>>>>> U Sarajevu uhapšen odbjegli zatvorenik iz Ustikoline!

Naida se branila sa slobode.

Golf Minine majke koji je ona koristila, zapaljen je 8. marta prošle godine na parkingu na Dobrinji, a Murisa Hodžića i Amela Jašarevića na lice mjesta je dovezao Haso Mujić.

Sud je utvrdio da je Muris Hodžić Mini Mateljan zapalio automobile.

Muris Hodžić, koji se teretio da je benzinom polio Golfa Minine majke i zapalio ga, sklopio je ranije sporazum o priznanju krivice kojim je pristao na kaznu zatvora od 12 mjeseci.

Mina Mateljan

U sukobu dvije djevojke koji datira od ljeta 2018. godine, Mina Mateljan je ranije kazala:

– Jednostavno, to su opsjednutost i ljubomora. Nije dobro prihvatila kada sam prestala da se družim s njom.

Kako je biti žirant krupnom kriminalu?

Kako je biti žirant krupnom kriminalu? Nepisano pravilo u BiH glasi; što više para "ispari", sve su manje šanse da će neko odgovarati! A, u ovom slučaju nestalo je mnogo, mnogo para… #ShortVideoStory

Gepostet von Fokus.ba am Freitag, 3. Juli 2020

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.