Crna hronika

zvanično potvrđeno

Identificirana tri beživotna tijela pronađena u zadnja 24 sata u Zenici

18/01/2020

Predsjednik Mjesne zajednice Trgovišće Almir Muco potvrdio je kako će već sutra, u 14.20 sati, biti obavljena i dženaza mladiću Muhamedu Šišiću

Dežurni operativni Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona zvanično je potvrdio Feni da su identificirana sva tri tijela koja su jučer i danas pronađena na tri različite lokacije u gradu Zenici.

– Mladić koji je pronađen u kamenolomu preduzeća ŽGP identifikovan je kao 26-godišnji Zeničanin Muhamed Šišić, sin Islama, rođen 6. aprila 1993. godine. Pronađeni utopljenik u rijeci Bosni u naselju Blatuša je Zeničanin Nedo Radović (47 godina), sin Dragoljuba, koji je živio u Sejmenskoj ulici – kazao je dežurni operativni MUP-a ZDK.

Radovića su komšije posljednji put vidjele prije deset dana, a Šišić je nestao početkom mjeseca.

Predsjednik Mjesne zajednice Trgovišće Almir Muco potvrdio je kako će već sutra, u 14.20 sati, biti obavljena i dženaza mladiću Muhamedu Šišiću na mezarju Tetovo.

Travnjak

Dežurni operativni MUP-a ZDK potvrdio je i da je pronađeni leš u slivniku pored magistralnog puta M-17 Omer Travnjak, sin Huse, koji je rođen 23. februara 1948. godine te koji je bio nastanjen u ulici Talića brdo broj 5a.

Podsjećamo, nestanak Travnjaka prijavljen je 13. januara. Obdukcija, pregled tijela i predaja porodici biće obavljena u nedjelju zbog zahtjeva tužioca.

U policiji demantuju navode i paušalne ocjene poznanika umrlog, koji su zbog blizine puta M17 mjestu gdje pronađeno Travnjakovo tijelo, navodili da ga je udario automobil.

“M17 i vozila koja njim prometuju ne mogu biti nikako u vezi sa smrću osobe, jer svako ko zna mjesto gdje pronađeno tijelo zna da taj lokalitet nema veze sa saobraćajem, a još manje sa M17 osim što su blizu. Travnjak se vjerovatno skotrljao i upao u šaht, koji se nalazi metrima iznad M17 u gustom šiblju”, kazao je izvor lokalnog Zenicablog.com.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.