Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bakingamska palača

Princ Harry i Meghan Markle višu nisu “kraljevska visočanstva”

Princ Harry i Meghan Markle

Moraće da vrate 2,4 miliona funti novca poreskih obveznika koja su utrošena za renoviranje i opremanje njihove kuće Frogmore Cottage

Britanski princ Harry i njegova supruga Meghan više neće biti aktivni članovi kraljevske porodice Britanije i neće koristiti titule “kraljevsko visočanstvo”, saopšteno je večeras iz Bakingamske palače.

“Harry, Meghan i Archie uvijek će biti veoma voljeni članovi moje porodice”, poručila je britanska kraljica Elizabetha u saopštenju.

“Shvaćam izazove koje su doživjeli zbog velike pozornosti javnosti u zadnje dvije godine i podržavam njihovu želju da žive nezavisnije”, poručila je kraljica.

U saopštenju se navodi da Harry i Meghan više neće primati javna sredstva, te da će vratiti novac koji je utrošen na renoviranje njihove rezidencije.

Moraće da vrate 2,4 miliona funti novca poreskih obveznika koja su utrošena za renoviranje i opremanje njihove kuće Frogmore Cottage.

Oni će od sada u javnosti biti poznati kao Harry, vojvoda od Sussexa i Meghan, vojvotkinja od Sussexa.

Promjene stupaju na snagu na proljeće ove godine, objavila je palača koja nije htjela komentirati sigurnosne aranžmane dogovorene za Harryja i Meghan.

Podsjećamo, princ Harry (35) i Meghan Markle (38) su 8. januara objavili da se povlače s kraljevskih dužnosti, a tu su odluku donijeli bez znanja kraljice Elizabethe (93), princa Charlesa (71) i princa Williama (37).