Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP RS

Identifikovani osumnjičeni za krađe u crkvama u Bosanskom Novom i Prijedoru

kradja-ilustracija333

Istragom je utvrđeno da motiv nije vjerska ili nacionalna netrpeljivost

Policijska uprava Prijedor saopšila je danas da su razsvjetljena dva slučaja teških krađa iz vjerskih objekata Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Bosanskom Novom i Prijedoru, a da je utvrđeno da motiv nije vjerska ili nacionalna netrpeljivost, javlja Anadolu Agency (AA),

Policijski službenici Policijske Bosanski Novi juče su neposredno nakon prijave, identifikovali i lišili slobode lice inicijala D.S. iz Petrinje, zbog postojanja sumnje da je u mjestu Rudice u Bosanskom Novom izvršio krivično djelo “teška krađa” nad vjerskim objektom SPC .

Ova osoba se sumnjiči da je prethodno nasilno ušla u unutrašnjost i vjerskog objekta otuđila određen broj crkvenih predmeta.

“Kod lica su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji su otuđeni iz vjerskog objekta”, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

U prethodnom periodu policijski službenici Policijske stanice Prijedor 2 u saradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice Kozarac, identifikovali su i lišili slobode lice inicijala S.D. iz Prijedora, zbog postojanja sumnje da je u Kozarcu izvršio krivično djelo “teška krađa” nad objektom SPC.

“Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeno lice u toku noći 20/21. jun, nasilno ušlo u unutrašnjost vjerskog objekta odakle je otuđio određen iznos novca i nekoliko crkvenih predmeta. Kod lica su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji su otuđeni iz vjerskog objekta”, navodi se u saopštenju.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv D.S. i S.D. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće dostavljeni izvještaji za krivično djelo “teška krađa”.