Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bosanska Gradiška

Policajac ga upozorio da prestane divljati, ovaj ga pretukao

policija rs

Za ovakve napade predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina

Policijski službenici Policijske stanice Bosanska Gradiška u četvrtak su identifikovali i lišili slobode lice inicijala M.J. iz Stare Gradiške, Republika Hrvatska, zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo “Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”, javlja Anadolu Agency (AA).

“Naime, lice se sumnjiči da je u ugostiteljskom objektu u Ulici Vidovdanska u Gradišci verbalno napalo radnicu ugostiteljskog objekta, nakon čega je policijski službenik koji je neposredno uočio narušavanje javnog reda i mira, istom izdao naređenje da prestane sa narušavanjem, na šta se isti oglušio, te fizički napao policijskog službenika, nanijevši mu tjelene povrede u predjelu glave. Daljim preduzimanjem zakonom predviđenih mjera i radnji, utvrđeno je da se radi o licu M.J. iz Stare Gradiške”, saopšteno je iz Policijske uprave Bosanska Gradiška.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, dostavi izvještaj protiv M.J.

Osoba M.J. će u toku dana biti predana u nadležnost Ministarstva bezbjednosti, Službe za poslove sa strancima, Terenski centar Banjaluka.

Krivičnim zakonikom RS, za krivično djelo “Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”, kojom prilikom je policijski službenik zadobio tjelesne povrede, predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

“Policijska uprava Bosanska Gradiška osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja”, stoji u saopštenju.