Crna hronika

Bosanska Gradiška

Policajac ga upozorio da prestane divljati, ovaj ga pretukao

05/07/2019

Za ovakve napade predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina

Policijski službenici Policijske stanice Bosanska Gradiška u četvrtak su identifikovali i lišili slobode lice inicijala M.J. iz Stare Gradiške, Republika Hrvatska, zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo “Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”, javlja Anadolu Agency (AA).

“Naime, lice se sumnjiči da je u ugostiteljskom objektu u Ulici Vidovdanska u Gradišci verbalno napalo radnicu ugostiteljskog objekta, nakon čega je policijski službenik koji je neposredno uočio narušavanje javnog reda i mira, istom izdao naređenje da prestane sa narušavanjem, na šta se isti oglušio, te fizički napao policijskog službenika, nanijevši mu tjelene povrede u predjelu glave. Daljim preduzimanjem zakonom predviđenih mjera i radnji, utvrđeno je da se radi o licu M.J. iz Stare Gradiške”, saopšteno je iz Policijske uprave Bosanska Gradiška.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, dostavi izvještaj protiv M.J.

Osoba M.J. će u toku dana biti predana u nadležnost Ministarstva bezbjednosti, Službe za poslove sa strancima, Terenski centar Banjaluka.

Krivičnim zakonikom RS, za krivično djelo “Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”, kojom prilikom je policijski službenik zadobio tjelesne povrede, predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

“Policijska uprava Bosanska Gradiška osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja”, stoji u saopštenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.