Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

samoubistvo u jajcu

Ilhana se objesila u porodičnoj kući, a prije osam dana proslavila je rođendan

ilhana

Djevojka se objesila u porodičnoj kući, a samo prije osam dana proslavila je rođendan

Građani Jajca ostali su u šoku nakon vijesti da je jučer u poslijepodnevnim satima u mjestu Barevo samoubistvo izvršila 24-godišnja Ilhana Krak.

Djevojka se objesila u porodičnoj kući, a samo prije osam dana proslavila je rođendan, piše Dnevni avaz.

– Možemo potvrditi da su naši službenici u nedjelju u poslijepodnevnim satima zabilježili događaj samoubistva u kojem je vješanjem život oduzela 24-godišnja djevojka Ilhana Krak – rekao je Bare Pršlja, načelnik PU Jajce.

Komšije su je, kako svjedoče, također posljednji put vidjele u jutarnjim satima kako odlazi u trgovinu. Prema njihovim riječima, ponašala se uobičajeno i ničim nije odavala da nešto nije u redu i da bi mogla počiniti tako strašan čin.

Njeni prijatelji za Ilhanu su imali samo riječi hvale. Kažu da je bila izrazito lijepa, pametna i radišna, ali i povučena. Ničim nije odavala da ima bilo kakvih problema.

Živjela je u porodičnoj kući s roditeljima Vahidom i Elvom Krak, dok njen brat, jednojajčani blizanac živi u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba „Bakovići“ u Fojnici. Od samog rođenja Halid je imao poteškoća u razvoju.- Srce mi se slomilo, da ti dragi Allah podari dženet. Bila si za mene tu i pamtit ću te na poseban način. Ilhana, prijatelju moj, dao sam sve od sebe. Halal ti bilo od mene sve. Vidimo se nekad – napisao je jedan od njenih prijatelja na društvenim mrežama.

O samoubistvu je obaviješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere na kompletiranju događaja poduzeli su policijski službenici OKP PU Jajce.

Dženaza nastradaloj djevojci zakazana je za utorak.

Završila edukaciju

Centar za socijalni rad Jajce i Socijalno-edukativni centar krajem 2015. godine počeli su provođenje javno važećeg programa „Osposobljavanja za pružanje podrške i asistencije osobama s intelektualnim teškoćama“ na području općine Jajce. Jedan od 22 polaznika ove šestomjesečne edukacije bila je i tragično nastradala Ilhana Krak.