Informacije istražitelja govore da se brat Darka Eleza krije se u Beogradu

davorelez

Davor Elez (39), brat Darka Eleza (36) za kojim organi BiH tragaju zbog ubistava, prema saznanjima bh. istražitelja, krije se u Beogradu.

Darko (36) je osuđen kao vođa kriminalne grupe i kaznu služi u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, a za Davorom je 27. jula Interpol BiH raspisao crvenu potjernicu za ubistvo, zavjeru, pranje para. Srpski i bosanski istražitelji vjeruju da je Davor Elez bio egzekutor grupe koju je predvodio njegov brat i ne odbacuju mogućnost da u nekom od štekova sprema likvidacije i u Srbiji, piše danas beogradski Blic.

Istražitelji ne žele da otkriju ko je moguća meta tih egzekutora, ali je zanimljivo da je u Beogradu nedavno uhapšen Jovica Zindović, bivši zet i pripadnik grupe Darka Šarića. Zindović je utočište našao u Beogradu poslije bjekstva iz zatvora u Bijelom Polju. Uhapšen je po potjernici Crne Gore, a sumnju da je u Beogradu spremao likvidacije potkrepljuje i to što su policajci u stanu u kome se krio našli automatsku pušku, hekler sa prigušivačem, tri pištolja, pet pancira, kao i 82.000 eura.

Ovu dvojicu egzekutora, osim istovremenog boravka u prijestonici Srbije, spaja i bliskost njihovih šefova Nasera Keljmendija i Darka Šarića, koji su u nekoliko država označeni kao saradnici u švercu droge i pranju novca. Takođe ih spaja i Nebojša Joksović, sada svjedok saradnik protiv Šarića, koji je sarađivao i sa braćom Elez. To potvrđuje i sudski postupak protiv Darka Eleza i Joksovića u beogradskom Višem sudu zbog pokušaja ubistva Đorđa Ždrale u Istočnom Sarajevu 6. oktobra 2006.

darko elez motor

Darko Elez

Davor i njegov brat Darko imaju dvojno državljanstvo, i Srbije i BiH. Davor je živio u Beogradu sa suprugom i troje maloljetne dece. Njegov brat Darko uhapšen je u Beogradu 11. septembra 2009. godine. Sada je u zatvoru u Sremskoj Mitrovici i osuđen je na devet godina zatvora kao vođa kriminalne grupe koja je trgovala drogom i iznuđivala novac. Uprava KPZ prebacila ga je iz posebnog odjeljenja u otvoreno odjeljenje, gdje može da ima i slobodne vikende.

Saradnici u švercu droge

I Šarić i Keljmendi su u pritvoru u Beogradu, odnosno Prištini. Nasera Keljmendija je američki State Department juna 2012. označio kao vođu najorganizovanije kriminalne grupe za trgovinu drogom na Balkanu i sudi mu se u Prištini.

naser kelmendi

Naser Kelmendi

Keljmendi i Darko Elez se u BiH terete za naručivanje ubistva Ramiza Delalića Ćele i brojna teška djela organizovanog kriminala. Prema operativnim podacima američkih, srpskih službi i službi BiH, Keljmendi i Darko Šarić, kome se sudi u Srbiji zbog šverca 5,7 tona kokaina, sarađivali su godinama.