Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općinski sud Sarajevo

Inspektor FUP-a koji je sarađivao s narkodilerima ostaje u pritvoru

zuko

Zuko je tokom saslušanja priznao da je kontaktirao Bunara i da se sastajao s njim, ali je negirao da je uzimao bilo kakav novac

Erminu Zuki (39), inspektoru Odjela za droge Federalne uprave policije koji je sarađivao s kriminalcima, produžen je pritvor za dva mjeseca, odlučio je to Općinski sud Sarajevo.

Njega su prijavili supružnici Edis i Nerma Bunar, jer im je tražio mnogo novca za informacije iz istrage koja se vodila protiv njih. Bunari su uhapšeni u akciji „Prizma“ zbog dilanja heroina, piše Dnevni avaz.

Zuko je tokom saslušanja priznao da je kontaktirao Bunara i da se sastajao s njim, ali je negirao da je uzimao bilo kakav novac. Pravdao se tokom saslušanja da nema veze s narkogrupom, ali dokazi i svjedoci govorili su suprotno.

Zuko je debelo naplaćivao svoje usluge, čemu u prilog ide podatak iz istrage da je Bunaru jednom prilikom rekao da je “malo novca to što je dao, jer bi neko za tu informaciju platio 20.000 eura”.

Edisu i Nermi Bunar koristile su Zukine informacije, jer su tokom istrage postavili dvije kamere iznad ulaza u zgradu gdje stanuju na Alipašinom Polju. Osim ulaza u zgradu, kamerama je bila pokrivena i kompletna ulica Bajrama Zenunija, pa i šire.