Crna hronika

nemanja barović

Inspektor koji je uzeo 5.000 KM mita u knjizi o moralu krio 21.400 eura (FOTO)

08/05/2020

Mito je, kako ga terete, uzeo u kancelariji, a naši izvori potvrdili su da je akcija dobro isplanirana i da se radilo o označenom novcu

Tokom pretresa garaže Nemanje Barovića, inspektora Poreske uprave RS, koji je uhapšen zbog sumnje da je primio 5.000 KM mita, policija je uočila i knjigu “Etički kodeks za profesionalne računovođe”, a u njoj je pronašla 21.400 eura, saznaju Nezavisne novine.

“U knjizi je bila bijela koverta sa gomilom novca. Uglavnom su to bile novčanice u apoenima od 500 evra, mada ih je bilo nekoliko i od 200 evra”, otkrivaju izvori Nezavisnih.

Taj novac je pod lupom istražilaca, baš kao i 5.000 maraka, koliko je pronađeno tokom hapšenja ovog inspektora, koji je u četvrtak ispitan u Republičkom javnom tužilaštvu.

On je tog dana, ujutru, sproveden u ovu pravosudnu instituciju, a da li će postupajući tužilac zatražiti pritvor za osumnjičenog inspektora.

Inspektor Poreske uprave Republike Srpske iz Područnog centra Prijedor uhapšen je u srijedu, u policijskoj akciji “Svodna”, jer je, kako ga sumnjiče, od privrednika iz istoimenog naselja u opštini Bosanski Novi , tražio i uzeo 5.000 maraka.

Mito je, kako ga terete, uzeo u kancelariji, a izvori su potvrdili su da je akcija dobro isplanirana i da se radilo o označenom novcu.

Kako je, uz navođenje inicijala osumnjičenog, saopšteno iz MUP-a RS, tokom hapšenja pronađeni su novac i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su, uz asistenciju kolega iz Policijske uprave Prijedor, pretresli više prostorija u Prijedoru.

Akciju su realizovali pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva.

Iz Poreske uprave Republike Srpske su, podsjetimo, poručili da podržavaju aktivnosti policije i tužilaštva na suzbijanju korupcije i kriminala.

“Po dobijanju zvaničnih informacija o ovom predmetu od istražnih organa, u skladu sa zakonom odlučićemo i o pokretanju disciplinskog postupka protiv ovog inspektora”, saopštili su iz Poreske uprave RS.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.