Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predati tužilaštvu

Inspektori “pali” tokom uzimanja 20.000 KM, dogovorili da im se isplati još 10.000 KM (FOTO)

inspektori

Inspektori će biti saslušani nakon čega će tužilac Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije i organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala odlučiti da li će zatražiti određivanje pritvora

Dva inspektora Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave Banja Luka, Nenad Grujić i Jelena Florijan, koja su uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, predati su danas u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva.

Inspektori će biti saslušani nakon čega će tužilac Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije i organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala odlučiti da li će zatražiti određivanje pritvora.

Policijski inspektori uhapšeni su jučer u akciji kodnog naziva “Sirano”, a iz entitetskog MUP-a ranije je saopšteno da je riječ o licima čiji su inicijali N.G. i J.F. iz Banje Luke koja su osumnjičena da su izvršili krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Iz MUP-a su naveli da je prilikom lišavanja slobode kod lica pronađeno 20.000 KM, a pretresom lokacija i vozila koje koriste pronađena je i određena količina novca.

Prema nezvaničnim informacijama, inspektori su upravo bili primili 20.000 KM mita, a očekivali su da im naknadno bude isplaćeno još 10.000 KM.

Operativnu akciju “Sirano” sproveli su policijski službenici Uprave za MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa Policijskom upravom Banja Luka.

Akcija je sprovedena pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije i organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva.

Prema nezvaničnin informacijama u akciji “Sirano” očekuju se nova hapšenja.

Poznata imena dva uhapšena inspektora, pronađeno 20.000 KM