Ismet ubio Nuriju misleći od njega da je divlja svinja

suma

Ismet Pašić (60) iz Sarajeva uhapšen je zbog sumnje da je kod sela Rakitnica, nadomak Rogatice, u ponedjeljak slučajno hicem iz lovačke puške ubio poznanika, komšiju i vršnjaka Nuriju Ćutahiju.

Kako je došlo do tragedije, iz policije nisu željeli otkrivati dok se istraga ne završi, mada zasad dostupna nezvanična saznanja ukazuju da je riječ o nesretnom slučaju. Obojica su, naime, stalno nastanjeni na području Kantona Sarajevo, s tim što, po riječima mještana, Ćutahija bude u Austriji, pa je otuda došao na odmor u selo odakle su i on i Pašić porijeklom, pišu Nezavisne novine.

Nesreća se, dakle, dogodila na lovištu u blizini sela Rakitnica, kada je Ćutahija u kobnim momentima krenuo u šetnju. Pašić je tada, navodno, bio u krivolovu na divlje svinje, a kada je čuo da je nešto šušnulo, opalio je hitac misleći da je u pitanju divlja svinja. Tada je, međutim, začuo Ćutahijine jauke te mu je prišao i ubrzo ga je smjestio u vozilo te odvezao ljekarima, koji ga ipak nisu uspjeli spasiti. Izgubio je bitku za život.

Nebojša Popović, načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave (PU) Istočno Sarajevo, potvrdio je da je osumnjičeni dovezao povrijeđenog u Dom zdravlja Rogatica, ali je on nešto kasnije preminuo.

Popović je na konferenciji za novinare u utorak naglasio da je osumnjičeni uhapšen te da je uslijedila kriminalistička obrada nad njim, kao i uviđaj na mjestu događaja. Popović je izjavio da je u ponedjeljak, oko 21.10, policija iz Doma zdravlja Rogatica obaviještena da im je dovezen muškarac sa prostrijelnom ranom grudnog koša.

Još je naveo da je nakon ukazane ljekarske pomoći ranjeni muškarac vozilom Hitne pomoći prebačenu u Kantonalnu bolnicu u Goraždu, gdje je ljekar konstatovao smrt.

“Operativnim radom na terenu policajci PU Istočno Sarajevo došli su do saznanja da je mogući izvršilac I.P. nastanjen u sarajevskoj opštini Stari grad”, rekao je Popović. Nakon kompletiranja predmeta, uz izvještaj o ubistvu, osumnjičeni će biti predat na dalje postupanje nadležnom tužiocu. Više detalja trebalo bi da bude poznato nakon što se okonča kriminalistička obrada nad osumnjičenim.

Još jedno ubistvo u BiH: Sarajlija ranjen u Rogatici preminuo u Goraždu