Crna hronika

Detalji optužnice

Bilčar šrafcigerom zadao Milovanoviću dva smrtonosna uboda

17/11/2018

Bilčar je tokom ispitivanja, tvrdio da nije znao da je ubio Bojana Milovanovća

Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Gorana Bilčara iz Banje Luke zbog sumnje da je ubodima šrafcigerom ubio Bojana Milovanovića iz Kozarske Dubice, potvrđeno je za portal Srpskainfo.

Zbog učestvovanja u tuči, sud je potvrdio optužnicu i protiv Marka Mihajlovića (27) iz Banje Luke, te Đorđa Borovčanina (25) i Đorđa Đenadije (21) iz Kozarske Dubice.

U optužnici se navodi da je 18. oktobra u periodu između 2.40 i 3.20, u pekari „Marčelo’’, došlo do verbalnog sukoba između Bilčara, Mihajlovića i N. V. sa jedne strane, te Milovanovića, i Borovčanina sa druge strane.

Zatim su momci iz Kozarske Dubice Milovanović i Borovčanin sa još dva druga izašli iz pekare i sjeli u vozilo „fiat“ kojim je upravljao Đenadija.

-Uputili su se niz ulicu Nikole Pašića, gdje je na raskrsnici sa ulicom Vojvode Radomira Putnika, Đenadija okrenuo vozilo i vratio se prema pomenutoj pekari. Tu su vidjeli Bilčara i Mihajlovića kako izlaze iz pekare i sjedaju u svoj automobil BMW – navodi se u optužnici.

Poslije toga, Đenadija je na prvoj raskrsnici sa Jevrejskom ulicom, okrenuo vozilo i ponovo krenu pema pekari.

-Tu su obišli BMW u kojem su bili Bilčar i Mihajlović, a koji su vozilom krenuli za njima. Nakon toga Đenadija je “fiata” zaustavio na parking mjesto, a pored njega je stao i BMW. Tada su svi izašli iz vozila i dolazi do fizičkog obračuna između njih – pojašnjeno je u optužnici.

Tokom tuče Bilčar je iz gepeka svog automobila uzeo dizalicu koju je bacio prema Milovanoviću.

Bojan Milovanović

-Bilčar je zatim iz gepeka uzeo i šrafciger i u namjeri da ubije Milovanovića, dva puta ga ubo. Prvi put ga je ubo u predjelu lijeve strane vrata, uslijed čega je Milovanović zadobio povredu u vidu plitke kožne ubodine – piše u optužnici.

Zatim ga je drugi put ubo u slijepočnicu, pri čemu je Milovanoić zadobio povrede u vidu razorenja vitalno važnih moždanih centara, koji su nastali duž kanala ubodne rane.

-Neposredno nakon toga Milovanović je preminuo. Bilčar je tom prilikom zadobio laku tjelesnu povredu u vidu manjeg krvnog podliva iznad desnog oka i manju oguljotinu na donjoj usni – objašnjeno je u optužnici.

U to vrijeme trajala je tuča između Mihajlovića sa jedne, te Borovčnina i Đenadije sa druge strane. U tom sukobu oni su se udarali rukama i Mihajlović je zadobio laku povredu lijevog ramenog zgloba.

Snimci kamera

Nakon ubistva, Goran Bilčar i Marko Mihajlović su pobjegli, ali uz pomoć snimaka sa bezbjednosnih kamera u pekari, oni su identifikovani i privedeni.

Bilčar je tokom ispitivanja, tvrdio da nije znao da je ubio Bojana Milovanovća.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.