Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Isplivali detalji ubistva: Kristina leš fotografa sakrila zbog psa

kristina i fotograf

Kristina Jovković (32) u vrijeme ubistva svog momka Aleskandra Mujčinovića Akija (44) u Banjoj Luci bila je u stanju bitno smanjene uračunljivosti. Rekao je ovo jučer u Okružnom sudu u Banjoj Luci sudski vještak Bogdan Stojaković i dodao je da je Kristina ovisnik, piše Blic.

Kao svjedok saslušana je i Jovković koja tvrdi da je te noći prije nego što je ubila Akija pila rakiju i trodone. Ona je ispričala da je nakon toga legla, a kada se probudila, kako tvrdi, na njoj je bio Mujčinović i zatim su se pogurali. Jovkovićeva tvrdi da se ne sjeća kako je ubila Akija i da je leš sklonila zbog psa koji je bio u kući.

Jovković je potom ispričala da ju je Aki maltretirao, pa čak i davio, ali da je, uz to, nekad i bio divan prema njoj. Rekla je i da joj je Mujčinović nabavljao i davao drogu i trodone. Kao svjedok juče je saslušana i Kristinina majka Dragana Perazanović koja je ispričala da su se njih dvoje imali dramatičan odnos.

– Aki joj je davao drogu i nije ga se mogla riješiti – rekla je Parezanović. Ona je dodala joj je jednom prilikom Mujčinović rekao da će samljeti nju i njenog sina ako odvedu Kristinu.

Ubistvo je, kako je navedeno u optužnici, počinjeno u noći između 18. i 19. novembra u Solunskoj ulici u kući koju je Mujčinović koristio.

Jovkovićeva pokušala da sakrije zločin, pa je tako dva ćebeta i jednu plahtu, natopljene njegovom krvlju, ubacila u dvije plastične vreće u namjeri da ih baci. Kada nije uspjela da sakrije ubistvo, 20. novembra pozvala je svoju majku i njoj saopštila da je ubila Mujčinovića.