Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Povećana kazna Banjalučanki koja je iskasapila svog momka

kristina-jovkovic

Kristina Jovković (32), iz Zagreba osuđena je na 14 godina zatvora za ubistvo bivšeg partnera, fotografa Aleksandra Mujčinovića Akija (44).

Jovkovićevu je Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno osudio, te je tako uvažena žalba okružnog javnog tužioca, prenosi EuroBlic.

Naime, kazna joj je povećana za 2 godine, s obzirom na to da je u junu ove godine prvostepeno osuđena na 12 godina u banjalučkom Okružnom sudu.

– Uvažavanjem žalbe okružnog javnog tužioca u Banjoj Luci preinačava se presuda banjalučkog Okružnog suda od 5. juna u odluci o krivičnoj sankciji. Optužena za ubistvo, za koje je proglašena krivom, osuđuje se na kaznu zatvora od 14 godina, u koju se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 20. novembra prošle godine – potvrdila je sekretar Vrhovnog suda RS, Jelena Despotović.

Podsjećanja radi, ubistvo Mujčinovića dogodilo se u novembru 2016. godine u u njegovoj kući u Solunskoj 73 u Banjoj Luci.

Prema presudi Jovković ga je 11 puta izbola kuhinjskim nožem, zatim je tijelo prenijela u drugu sobu, a tek nakon dva dana o svemu obavijestila policiju.