Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lejton Osmanović

Ispovijest brata ubijenog mladića u Sarajevu: Poruke u mobitelu otkrivaju istinu

lejton

Lejton tvrdi da njegov brat nije bio mafijaš, kako to tvrdi porodica osumnjičenog

– Strah me za život, neću osvetu – ovim je riječima za Dnevni avaz počeo svoju potresnu ispovijest Lejton Osmanović, brat Ronalda Osmanovića, koji je 26. avgusta ubijen u sarajevskom naselju Saraj-Polje.

Policija je nekon zločina privela maloljetnog Ejjuba D., koji se sumnjiči da je nožem ubo u vrat Osmanovića. Lejton tvrdi da njegov brat nije bio mafijaš, kako to tvrdi porodica osumnjičenog.

– Neko ko radi na autopijaci, rovi po kontejneru i vozi bicikl od 20 ili 30 KM, sigurno nije mafijaš – kaže Lejton.

Iznio je potresne informacije.

– Vidio sam kako moj brat leži mrtav u lokvi krvi, dok se taj momak drži za glavu. Da je bio u teškom stanju i komi, ne bi dan poslije bio pušten kući. Poslije sam saznao da je Silvijo skinuo duksericu kako bi zaustavio krvarenje, a i tada se maloljetnik nije zaustavio nego je krenuo na njega – u jednom dahu govori Lejton.

On kaže da sve što želi jeste da pravda izađe navidjelo.

– Moj brat nije bio naoružan. Da je Bog dao pa da nije poslao fotografiju gdje se nalaze, ništa ne bi bilo… Imaju poruke u mobitelu Silvija. Dogovarali su se preko Instagrama, to nije samoodbrana. Ranije su na pijaci kupili nož i palicu. Ne želim da njihova majka priča o mom mrtvom brata. Njoj su obojica sinova živa, a moj brat je mrtav i niko ga vratiti ne može – rekao je Lejton.

Kako kaže, piju tablete, ne jedu i ne spavaju dva dana. Dodatno su uznemireni, jer do njih stižu razne informacije.

– Čuli smo da će, gdje god vide, ubiti Roma. Nedavno je na ulazu u ulici stajao vehabija pa se okrenuo i otišao. Strahujem za svoj život – poručuje Lejton.

Lejton i njegov otac Rifet tvrde da je Ronald bio najbolji učenik, zbog čega je svojevremeno dobio i stipendiju.

– Nije bio problematičan. Ranije nisu imali problem s tim burazerima, čak su fudbal igrali zajedno – kaže Lejton.