Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Istraga o slučaju Mahira Rakovca: Tužilaštvo KS do sada ispitalo 90 osoba

tuziteljstvo press (3)

U Tužilaštvu Kantona Sarajevo je održana konferencija za medije koja je organizovana povodom godišnjeg izvještaja o radu Tužilaštva Kantona Sarajevo u protekloj godini.

Nakon predstavlja izvještaja, glavna tužiteljica Tužilaštva KS, Dalida Burzić, odgovorila je na pitanja novinara do kojeg stadija je stigla istraga o smrti 14-godišnjeg Mahira Rakovca, prenosi televizija N1.

tuziteljstvo press (2) Dalida Burzić

“Taj predmet je otvoren 14. decembra kada je tužiteljica izašla na uviđaj i naredila obdukciju. Tek 5. januara Tužilaštvo KS je zaprimilo prijavu Dubravka Lovrenovića i njegove supruge da se radi o samoubistvu. Prekosutra će biti mjesec dana kako Tužilaštvo KS radi na tom slučaju. Mi ćemo uraditi sve što nam je dužnost i ići ćemo do kraja. Na predmetu su angažovane dvije tužiteljice koje rade samo na tom predmetu, a to dovoljno govori koliko je Tužilaštvo ozbiljno pristupilo istrazi”, rekla je Burzić.

Ona je istakla da je od 5. januara saslušano 90 svjedoka.

tuziteljstvo press (4)

“Naređeno je osam vještačenja, upućeni su zahtjevi FUP-u i MUP-u te je sačinjeno 50 službenih zabilješki, upućeno je 80 zahtjeva i prijedloga. Prikupljena je obimna materijalna dokumentacija, prikupljana je i od sedam osnovnih škola, inspekcija, na podrčju Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona, zatim je izuzeta tehnička oprema više lica, i urađeno je još mnogo toga”, rekla je glavna tužiteljica.