Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubijeni 2018.

Istraga ubistva sarajevskih policajaca: SIPA na Palama pronašla dijelove oružja

sarajevo ubistvo policajaca

Pronađeni dijelovi oružja koji se dovode u vezu sa osumnjičenim za ubistvo poslani su na vještačenje

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pronašli su dijelove vatrenog oružja koje po vrsti i kalibru odgovara oružju iz kojeg su ubijena dvojica sarajevskih policajca prije četiri godine, potvrđeno je Srni iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Portparol kantonalnog Tužilaštva Azra Bavčić rekla je da su pod nadzorom ovog tužilaštva pripadnici SIPA-e prije nekoliko dana izvršili pregled i uviđaj na Palama i pronašli dijelove vatrenog oružja koje odgovara oružju iz kojeg su ubijeni sarajevski policajci na Alipašinom polju.

I iz SIPA-e su potvrdili da su pronašli dijelove oružja i municiju, a što se dovodi u vezu sa ubistvom policajcaca.a

“Policijski službenici Zajedničkog istražnog tima Državne agencije za istrage i zaštitu i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, u okviru postupanja u predmetu koji se odnosi na ubistva policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su dana 24. marta 2022. godine, na području Pala prilikom pregleda i uviđaja otkrili dijelove vatrenog oružja, municije kao i dijelova municije koje po vrsti i kalibru odgovara oružju iz kojeg su ubijeni navedeni policijski službenici, oktobra 2018. godine.

Dijelovi oružja koji se dovode u vezu sa osumnjičenim za ubistvo su poslani na vještačenje”, stoji u saopćenju SIPA-e.

Podsjetimo, u sarajevskom naselju Alipašino polje 26. oktobra 2018. ubijen je policijski službenik Adis Šehović, a Davor Vujinović teško ranjen, usljed čega je kasnije u bolnici preminuo.

Za ubistvo su osumnjičeni Marko Trifković, Aleksandar Macan i Savo Marinković.