Crna hronika

ko je naručioc?

Istraga ubistva Slaviše Krunića: Baldo bacio telefon s mosta u Klašnicama

02/07/2019

Krunić je ubijen 22. aprila oko 22 sata i 30 minuta u selu Glamočani (kod Banjaluke), nedaleko od kuće u kojoj je živio

Istraga oko likvidacije Slaviše Krunića, Žarka Pavlovića i teškog ranjavanja Gorana Ilića još uvijek se nije primakla naručiocima ovog zločina.

Dok se naručioci ne otkriju, ovaj slučaj nije završen.

Istraga još uvijek sklapa mozaik djelovanja ubica na terenu, na dan likvidacije Krunića (22.04.2019.). Utvrđeno je da je Emilio Baldo, jedan od osumnjičenih za ubistvo, bacio telefon “specijal” u Klašnicama, kod Laktaša, piše na svom blogu Slobodan Vasković.

Baldo se sumnjiči i da je bio jedan od “pucača”, jer su mu nađene barutne čestice na desnoj ruci – sa unutrašnje strane desne ruke i na ramenu.

Međutim, prema drugim izvorima taj broj barutnih čestica, koje su nađene, nije dovoljan da se dokaže da je Baldo bio jedno od lica koje je pucalo.

Nesporno je utvrđeno da je Željko Kovačević, jedan od napadača, pogođen u butnu arteriju i da je od te rane iskrvario. Pogođen je u butnu arteriju lijeve noge.

Kovačević je na sebi, kada je pronađeno njegovo tijelo, imao specijalnu odjeću koja sprečava ostanak barutnih čestica po tijelu. Ta odjeća je u posjedu istražilaca i na njoj jesu pronađene barutne čestice.

U pritvoru je i Benedi Đukanović, koji ne priznaje svoje učešće u zločinu. Đukanović se predao 12. juna policiji Kantona Sarajevo, koja ga je potom proslijedila u nadležnost MUP RS.

Đukanović je 22. aprila pobjegao automobilom Golf 7 koji još uvijek nije pronađen.

U pritvoru je i Rodoljub Gajić koji je Kovačeviću prodavao informacije o kretanju Krunića i pratnje. Gajić je bio zaposlen u Krunićevoj firmi “Sektor sekjuriti” i obezbjeđivao je članove njegove porodice.

Krunić je ubijen 22. aprila oko 22 sata i 30 minuta u selu Glamočani (kod Banjaluke), nedaleko od kuće u kojoj je živio.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.