Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ivanu Šesti i Ivanu Čačiji određen jednomjesečni pritvor

policija fbih

Odlučujući o prijedlogu Županijskog tužiteljstva, sudac za prethodni postupak Županijskog suda u Livnu Nedim Begić donio je rješenje kojim je prihvaćen prijedlog Tužiteljstva, te je osumnjičenima Ivanu Šesti i Ivanu Čačiji određen jednomjesečni pritvor.

Prema policijskom izvještaju upućenom Županijskom tužiteljstvu, pritvor je određen zbog postojanja osnova sumnje da je 34-godišnji Ivan Šesto iz Livna 3. januara 2016. godine u noćnim satima na području općine Glamoč u mjestu Skucani, dok se vozio u vozilo marke Nissan Patrol njemačkih registarskih oznaka na mjestu suvozača, iz lovačkog karabina pucao na motorno vozilo marke Nissan, bh. registarskih oznaka. Tom prilikom pogodio je zadnja desna vrata tog vozila.

Zrno je prošlo u unutrašnjost vozila i pogodilo najprije maloljetnu osobu ( 1999. godište ) rođenu u Splitu, a potom prošao kroz suvozačevo sjedalo – naslon, te pogodio u predio leđa 19-godišnjeg M.B. iz Livna.

Nakon ranjavanja navedenih osoba i zaustavljanja motornih vozila, 37-godišnji Ivan Čačija iz Livna izašao je iz motornog vozila na koje je pucao, pristupio drugom vozilu te udario u predjelu glave 33-godišnjeg O. O. iz Livna nanijevši mu ozljede.

U rješenju za određivanje pritvora Ivan Šesto je osumnjičen za krivično djelo ubistva, dok je Ivan Čačija osumnjičen za kazneno djelo nasilničkog ponašanja.