Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iz Tužilaštva pojasnili u kojoj su fazi “rasvjetljavanja okolnosti smrti” Davida

svijece david bl

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zajedno sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i dalje preduzima sve potrebne istražne radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti smrti Davida Dragičevića.

Iz Tužilaštva navode da su do sada saslušani mnogi svjedoci, vršena su poligrafisanja, rekonstrukcija krađe u kući Rađen, uzeti su video nadzori sa više lokacija koji će se u daljem radu analizirati, a naređena je jedna obdukcija tijela koja je obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

“Tužilaštvo provodi istražne radnje da bi se utvrdile činjenice na temelju kojih će biti izvršena kvalifikacija djela”, dodaje se u pisanom odgovoru za ATV iz banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Iz ove pravosudne institucije ističu da u preduzimanju svih istražnih radnji na predmetu učestvuje tim tužilaca Okružnog javnog tužilaštva, a s obzirom da se predmet nalazi u radu, ne mogu saopštiti više informacija u javnost.

U saopštenju, koje je potpisao glavni okružni javni tužilac Želimir Lepir, naglašava se da je tužilaštvo fomiralo predmet 29. marta kada je i dostavljen izvještaj MUP-a Srpske o preduzetim mjerama i radnjama u vezi sa smrću Davida Dragičevića iz Banjaluke.