Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Djecu napadao sjekirom: Selo u BiH odahnulo kada su ga strpali u zatvor

policija
Foto: Ilustracija

Drago Lukić (62), iz sela Miškovci kod Dervente, uhapšen je jer je nožem izbo policajca koji je došao na intervenciju, jer je prije toga sjekirom pretio maloljetniku.

Lukić je u svoj pohod krenuo u srijedu oko 16.30 sati u selu Miškovci. On je vozeći traktor prošao pored kuće ispred koje su bili maloljetni M. J. (16), te njegova baka i djed. On je odmah krenuo da ih vrijeđa, psuje i onda je podigao sjekiru i počeo da im prijeti, piše EuroBlic.

Članovi ove porodice iz straha za vlastiti život pozvali su policiju i sve prijavili.

– Odmah poslije prijave u pomenuto selo je upućena policijska patrola u kojoj su bili policajci Nenad Š. i Željko L. koji su pokušali smiriti Lukića – ispričao je izvor blizak istrazi.

Međutim, Lukić se nije smirio kada je vidio policiju nastavio je sa bahatim ponašanjem i u jednom trenutku napao je policajce.

– Lukić je policajca Nenada Š. napao nožem i ubo ga u stomak, kao i više puta po rukama. On nije imao namjeru da prestane sa napadima na policajce i izgledalo je kao da želi da ih ubije. Upravo zbog toga je reagovao i drugi policajac koji je bio primoran da „potegne“ i službeni pištolj – pojašnjava naš sagovornik.

Prema njegovim riječima Željko L. je iz službenog pištolja ispalio hitac upozorenja, kako bi Lukić prestao sa napadima.

– Tada su Željko L. ali i povrijeđeni Nenad uspjeli savladati Lukića, staviti mu lisice i uhapsiti ga. Napadač je prevezen u policijsku stanicu Derventa na kriminalističku obradu, a povrijeđeni policajac odvezen je u Službu hitne pomoći Derventa – istakao je izvor EuroBlica.

O ovom događaju obaviješteno je i Okružno javno tužilaštvo Doboj, a tužilac je naložio da se osumnjičeni ispita radi dokumentovanja krivičnog djela sprečavanje službenog lica u obavljanju službenih radnji, kao i da obezbijede lice mjesta.

Mještani sela Miškovci ističu da godinama imaju problema sa Lukićem i da je bilo samo pitanje dana kada će nešto ovako uraditi. Pričaju da je u sukobu sa cijelim selom i da su ga više puta do sada prijavili policiji zbog prijetnji, napada i sličnih krivičnih djela.

– Čuo sam da je u srijedu bio pijan kada je prijetio maloljetniku koji je bio ispred svoje kuće. Koliko znam on tvrdi da je kuća te porodice napravljena na njegovom imanju, ili tako nešto – rekao je jedan od mještana i dodao je da je tokom srijede i četvrtka bio veliki broj policajca u ovom selu koji su čuvali mjesto sukoba.

– Kada je baka kojoj je u srijedu prijetio rekla da će pozvati policiju, on joj je rekao da je on ta policija i da se njega sve pita. Čuo sam i da im je rekao da će on njima ili oni njemu presuditi – kaže ova mještanka.

Komšinica porodice Lukić, koja iz straha nije željela da joj se spominje ime, kaže da već godinama ima probleme sa njim.

– Prije nekoliko godina bez ikakvog razloga napao je moju porodicu. Ja sam na sreću uspjela pobjeći u šumu i sakriti se, a on je sa puškom jurio mog pokojnog supruga i sina. Na sreću uspjeli su mu tada pobjeći, a on je ostao zaglavljen u snijegu – rekla je ova žena.

Ona kaže da su ga tužili, ali da svjedoci nisu smjeli svedočiti protiv njega jer su ga se bojali. Prema njenim riječima svi očekuju da će sada završiti u zatvoru, da selo malo odahne od njega.

Nije životno ugrožen

Poslije napada povređeni policajac Nenad Š. prevezen je u Službu hitne pomoći Derventa gdje mu je pružena ljekarska pomoć. Zatim je prevezen u dobojsku bolnicu gdje je hospitalizovan i zadržan na liječenju.

Kako se nezvanično saznaje on nije životno ugrožen.