Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izvještaj protiv dvojice osumnjičenih za napad na povratnicu u Prijedoru

causevic

Admir Brdar (21) i Rasim Hopovac (19), osumnjičeni za razbojništvo i nanošenje teških tjelesnih povreda Emini Čaušević iz mjesta Tukovi kod Prijedora, nakon završene kriminalističke obrade su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprovedeni na dalje postupanje u Okružno tužilaštvo Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor.

Muhamed Brdar (19), koji se također sumnjičio da je učestvovalo u ovim krivičnim djelima, pušten je na slobodu, potvrđeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Prijedor, uz navođenje inicijala umiješanih u ovaj napad.

Emina Čaušević napadnuta je 6.januara oko 19.30 sati. Zadobila je više udaraca u predjelu glave i tijela, a izvršioci su joj skinuli nakit, izvršili preturanje stvari po kući i iz torbe oštećene otuđili određenu količinu novca.

Policijski službenici su odmah nakon prijave preduzeli sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela, te su dva sata nakon izvršenog krivičnog djela uhapsili Brdare i Hopovca.

Nad osumnjičenim je izvršena kriminalistička obrada, te utvrđeno da su navedeno krivično djelo počinili Admir Brdar i Rasim Hopovac, kod kojih su pronađeni i oduzeti predmeti i novac koji su otuđeni prilikom izvršenja krivičnog djela.