Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP RS

Izvještaj Tužilaštvu BiH: Ovo su imena 17 osoba koje se sumnjiče za trgovinu kokainom

Banja Luka: Privođenje osumnjičenog za ubojstvo prijedorskog načelnika krim policije Radenka Bašića
28.03.2022., Republicko javno tuzilastvo, Banja Luka, BiH – Veceras je Aleksandar Miljatovic, osumnjiceni za ubojstvo Radenka Basica, prijedorskog nacelnika krim policije, priveden u Republicko javno tuzilastvo u Banja Luci. Miljatovic je, prema danasnjim objavama medija, vec priznao ubojstvo. Pored Miljanovica privedena je i osoba inicijalima I.R. koje se takodjer dovodi u vezu za Basicevicim ubojstvom. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Oni se terete za organizovani kriminal, a u vezi sa prometom droge i oružja, kao i za pomoć učiniocu poslije krivičnog djela i pranje novca

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske podnijela je Tužilaštvu BiH izvještaj protiv 17 osoba, osumnjičenih da su od 2020. godine do ove godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa, trgovali kokainom na međunarodnom tržištu, i to na teritoriji BiH, Srbije, Hrvatske i Belgije.

Kako pišu Nezavisne novine, u pitanju su Ognjen Orašanin zvani Oras, Sani Al Murdaa, te Filip Korać. Za Koraćem, kako saznajemo, postoji raspis o traganu zbog ubistva i zbog krivotvorenja isprava, kao i zbog ovjeravanja neistinitog sadržaja.

“Na spisku su i Miljan Radonja, za kojim postoji raspis o traganju zbog prodaje droge, te centralna potjernica

Suda BiH, takođe zbog droge, kao i Zoran Buhać i Tomislav Drmić, za kojim je Hrvatska raspisala Crvenu Interpolovu potjernicu”, otkrivaju izvori Nezavisnih novina.

Izvještajem je obuhvaćen i Ognjan Kokić, za kojim je također raspisana potraga zbog droge.

“Tu su još i Kemal Bukva, te Miroslav Milinković, zvani Bato, potom Zlatan Ćuk, te Miloš Popovac, koji je inače policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, a hapsio ga je MUP Kantona Sarajevo”, kažu izvori Nezavisnih novina.

Tu su još i državljani Crne Gore Radoje Todorović, kao i Zoran Nikčević, i Nikola Dedović, za kojim je raspisana Plava Interpolova potjernica.

“Izvještajem je obuhvaćen i Krsto Vujić, za kojim je raspisana Crvena Interpolova potjernica od strane Crne Gore, Crvena od strane Hrvatske, te potraga od strane JKP Brčko distrikta zbog organizovanog kriminala, odnosno krivotvorenja službene isprave. Tu je još i Saša Karadžić zvani Kari, te Željko Dangubić”.

Oni se terete za organizovani kriminal, a u vezi sa prometom droge i oružja, kao i za pomoć učiniocu poslije krivičnog djela i pranje novca.

“Ove aktivnosti sprovedene su u okviru zajedničke akcije MUP-a Republike Srpske i MUP-a Kantona Sarajevo, koje su realizovane po naredbama Suda BiH, a pod nadzorom i uz koordinaciju Tužilaštva BiH juče, 26. decembra, godine na području opštine Sokolac i Kantona Sarajevo”, rekli su iz MUP-a RS.

Kako dodaju, akcija je rezultat još jedne istrage u kojoj su se koristili podaci dobijeni iz aplikacija “Sky” i “Anom”, a u saradnji sa policijskim agencijama Europol i FBI.