Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jedna osoba poginula u požaru koji je zahvatio kuću u Živinicama

pozar

U naselju Gornje Dubrave, općina Živinice, jučer je došlo do požara na privatnom stambenom objektu u kome je smrtno stradao vlasnik kuće R.O.

Požar je lokalizovan i ugašen, navedeno je u izvještaju Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

U izvještaju se još navodi da je Profesionalna vatrogasna jedinica Maglaj imala intervenciju u mjestu Zekići, gdje je došlo do šumskog požara, niskog rastinja i suhe trave.

S obzirom da se na tom lokalitetu nalazi minsko polje, vatrogasna jedinica nije mogla intervenisati. Pripreman je okolni teren kako bi se spriječilo širenje požara. U toku noći je uspostavljena i dežura uposlenika Šumske uprave Maglaj.

Požar je još aktivan.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Mostara imala je pet intervencija na gašenju požara, a Dobrovoljno vatrogasno društvo Široki Brijeg imalo je intervenciju na lokalitetu Dabil, gdje je gorjela trava i nisko rastinje.

Na području Unsko-sanskog kantona vatrogasne jedinice imale su tri intervencije na gašenju požara koji je zahvatio nisko rastinje, na reonu Gudavci u Bosanskoj Krupi, u reonu Banja Ilidža u Sanskom Mostu, te u mjestu Johovica, u velikoj Kladuši, gdje je gorjela šuma i njiva.

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantona Sarajevo imala je šest manjih intervencija na gašenju požara niskog rastinja, smeća u kontejneru i električnih instalacija.

Profesionalna vatrogasna  jedinica Zavidovići imala je intervenciju na gašenju šumskog požara na manjoj površini u mjestu Bajvati, saopćeno je iz Operativnog centra FUCZ.