Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Od ranije poznat policiji

Tridesettrogodišnji A. Š. migrante pokušao opljačkati u tramvaju

873×400

Iako su očevici tvrdili da je jedna osoba izbodena, to se nije desilo

Iako smo prvobitno objavili, pozivajući se na jedan od čitanijih medija u BiH, da je tridesettrogodišnji A. Š. povrijeđen od strane migranata u tramvaju, dana 14.11. u Sarajevu, kod zgrade Centralne banke, naknadnom provjerom smo utvrdili da to nije tačno.

Migranti nisu napali A. Š. kao što neimenovana sagovornica, odnosno „očevidac“ tvrdi, već upravo suprotno, A. Š., koji je policiji od ranije poznat po krađama, pokušao je opljačkati migrante, nakon čega je došlo do naguravanja i tuče.

Također smo objavili da je u incidentu, koji se desio u tramvaju u Sarajevu, korišten nož, što također nije tačno.

Redakcija Fokusa izvinjava se čitaocima zbog grubog propusta našeg dežurnog novinara, koji je naknadno ubacio zvaničnu izjavu iz MUP-a KS u kojoj je potvrđeno da su u incidentu kod Centralne banke  učestvovale tri osobe, od kojih su dvije bili migranti.

Iako su očevici tvrdili da je jedna osoba izbodena, to se nije desilo.

“Incident se tretira kao prekršaj. To je bilo narušavanje javnog reda i mira, a jedna osoba je lakše povrijeđena. Još uvijek nije jasno kako je došlo do povreda, da li je bilo upotrebe tupog predmeta. Mi nemamo informaciju da je došlo do upotrebe noža”, kazala je glasnogovornica MUP-a KS Suvada Kuldija,  nakon incidenta u centru Sarajeva.