Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tahirović u bjekstvu

Jezivi detalji zločina u Studentskom domu Nedžarići: Ubica je Almira prvo ubo nožem u vrat

New Project (8)

Uposlenici JU Studentski centar su u šoku. Mnogi još uvijek ne mogu da vjeruju da je Tahirović na tako brutalan način usmrtio Škrijelja

Ekonom Studentskog doma Nedžarići u Sarajevu Sead Tahirović još uvijek je u bjekstvu nakon što je danas malo prije podneva nožem usmrtio rukovodica za smještaj JU “Studentski centar” Sarajevo Almira Škrijelja.

Uposlenici JU Studentski centar su u šoku. Mnogi još uvijek ne mogu da vjeruju da je Tahirović na tako brutalan način usmrtio Škrijelja.

– Almir je bio dobar čovjek, zaista. Radnici su ga voljeli i cijenili. Bio je i predsjednik Sindikata uposlenika Studentskog centra. Danas je trebao održati sastanak sa radnicima u Nedžarićima, i zato je otišao dole, kazao je za Fokus jedna od uposlenika JU Studentski centar.

– Ne mogu reći ni da je Sead bio loš čovjek. Niti da je bio na lošem glasu u firmi. Zato i ne možemo još da povjerujemo u to što se desilo. Šta je tu bilo, zašto je došlo do toga, zašto je moralo baš tako završiti, znaju vjerovatno samo njih dvojica – kaže uposlenik koji nije želio da mu spominjemo ime.

Zločin se dogodio u hodniku Doma, nakon svađe.

Radnici Studentskog centra prepričavaju događaj, detalje koje su saznali od svojih kolega koji su svjedočili stravičnom činu. Prema njihovim pričama, Sead je prvo nožem u vrat ubo Almira. Nakon što je ovaj ustao i pokušao da se spasi i pobjegne od napadača, Sead ga je sustigao i na najsvirepiji način nekoliko puta ubo nožem u leđa i stomak. Radnici koji su svjedočili stravičnom događaju pritrčali su da pomognu Almiru, no on se potom srušio na koljena i prema njihovim tvrdnjama izdahnuo na licu mjesta.

Ubica Tahirović je pobjegao sa lica mjesta i prema nezvaničnim informacijama, viđen je kako bježi u pravcu Lukavice.