bojan prodan

“Kad se zarati ja ću vas istrijebiti”: Ko je osumnjičeni za premlaćivanje Fadila i Ajše Memišević

prodan

Skoro isti scenarij desio se 2008. godine prilikom ubistvu Vučka Sarića, za koje je Prodan osuđen

Osumnjičen da je brutalno pretukao, vezao i opljačkao bračni par Fadila i Ajšu Memišević, povratnike u selo Omeragići kod Višegrada, danas je uhapšen Bojan Prodan iz sela Prelovo kod Višegrada. Prije nepunih 15 godina Prodan je ubio. Drvenom palicom usmrtio je svog komšiju. Kao i u slučaju staraca Fadila i Ajše, koje je opljačkao nakon što ih je pretukao i svog komšiju Vučka Sarića (73) usmrtio je iz koristoljublja.

“Dosadašnja istraga ukazuje da su Memiševići prije nekoliko dana prodali kravu. Sumnjamo da je Prodan saznao za tu okolnosti pa je isplanirao pljačku. Po upadu u kuću prijetio je supružnicima i tražio novac. Oni su odbili da otkriju gdje se novac nalazi, zbog čega je krenuo da ih brutalno tuče”, rekao je izvor blizak istrazi.

Skoro isti scenarij desio se 2008. godine prilikom ubistvu Vučka Sarića, za koje je Prodan osuđen.

“Pokojni Sarić je dan prije zločina kupio frižider i navodno molio Prodana da mu pomogne kako bi ga unio u kuću. Prodan mu je izašao u susret i pomogao, ali je tom prilikom dobro osmotrio kuću i pomislio da starac ima novca”.

Prodan naveče vratio u kuću nesrećnog starca s namjerom da ga opljačka.

“Starca je brutalno pretukao drvenim štapom. Radilo se o teškim povredama usljed kojih je starac naknadno preminuo. Nakon batinanja Prodan je ispreturao sve stvari u kući, tražeći novac. Međutim, tokom uviđaja policija je u kući pronašla 2.000 KM, pa se vjerovalo da je razbojnik pokupio samo siću”, ispričao je izvor iz policije za UNA TV.

Prodan je i prije dvije godine uhapšen, kada je policajcima zaprijetio da im treba otkinuti glavu nakon što mu je zbog nakupljenih kaznenih bodova oduzeta vozačka dozvola.

“Kad se zarati ja ću vas istrijebiti, majku vam je..m. Nećete znati šta vam je bilo. Je..m vam svima mrtvu djecu, meni ćete na polaganje ponovo. Kuku vama, sve ću vas pobiti, gore nego ‘Jasenovac’”, napisao je Prodan u jendom od statusa na Facebooku tada.

Bojan Prodan / FOTO: facebook

Evo kako je Oslobođenje pisalo te 2008. o slučaju ubistva starca Vučka Sarića i hapšenju Prodana.

– Bojan Prodan (22), rođen u Konjicu, uhapšen je u četvrtak zbog osnovane sumnje da je drvenom palicom usmrtio svog komšiju Vučka Sarića (86) u njegovoj porodičnoj kući u višegradskom naselju Prelevo.

Sarićevo tijelo, koje je ležalo u lokvi krvi, u hodniku kuće prnašao je maloljetni A. N., nakon što ga je komšinica Jela Tešić zamolila da vidi da li je sve uredu sa starcem, s obzirom na to da je cijelu noć u njegovo kući bilo upaljeno svjetlo. Kada su vidjeli da je starac mrtav, mještani su pozvali policiju, koja je Prodana uhapsila u njegovoj kući. Osumnjičeni je policajcima priznao da je zločin izvršio iz koristoljublja.

Prodan je kako saznajemo, došao do Sarićeve kuće, te nasilno otvorio vrata. Kada je starac izašao iz hodnika da vidi šta se dešava, osumnjičeni ga je drvenom palicom izudarao po glavi i pobjegao. Sarić je navodno kod sebe imao nešto novca, ali nam u policiji i tužilaštvu nisu mogli potvrditi da li je osumnjičeni ne što ukrao dok se, kako kažu, ne završi istraga.

Prilikom pregleda Prodanove kuće, policija je pronašla drvenu palicu i određene tragove koji potvrđuju sumnju da je on usmrtio komšiju. Sarićeve komšije su nam ispričale da je starac duže vrijeme živio sam u kući, te da su mu djeca nastanjena u Trebinju i Crnoj Gori. Bio je miran i povučen čovjek i u dobrim odnosima s komšijama od kojih saznajemo da je Sarić u srijedu podigao penziju, te pretpostavljaju da je to motiv ubistva.