Kantonalni sud Tuzla

Kako je Omer zbog 14.000 KM napravio štetu od četiri miliona KM

murex

S obzirom na to da je optužnica potvrđena, uskoro će biti zakazano ročište na kojem bi se optuženi Đikanović trebao izjasniti o krivnji

Kantonalni sud Tuzla potvrdio je optužnicu koju je Tužilaštvo TK-a podiglo protiv Omera Đikanovića (43), s područja općine Srebrenik, a koji se tereti da je 17. septembra 2018. godine u prostorijama firme Murex Špionica počinio krivična djela teška krađa i paljevina.

– Đikanović se tereti da je tog dana u večernjim satima, radeći kao čuvar u ovoj firmi, uz pomoć različitog alata otvorio metalnu kasu, te provalio na još dva mjesta u firmi, otuđio novac i pribavio sebi korist u iznosu od oko 14.000 KM. Nakon toga je na plinsku bocu stavio plamenik i postavio ga između drvenih greda, upalio plamenik i izazvao požar u objektu, u kojem je uništena roba u prijavljenoj vrijednosti većoj od 1 milion KM, a također je izazvana šteta na samom objektu kao i u uništenoj opremi koja je procijenjena na oko 3 miliona KM.

Nakon ovog događaja optuženi je bio u bjekstvu do 31. oktobra 2018. godine, kada je uhapšen, saopćeno je it Tužilaštva TK-a.

– Postupajući tužilac je sudiji za prethodno saslušanje Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog da se optuženom produži mjera pritvora, naveli su iz Tužilaštva.

S obzirom na to da je optužnica potvrđena, uskoro će biti zakazano ročište na kojem bi se optuženi Đikanović trebao izjasniti o krivnji.