Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako je opljačkana banka u Lukavcu

lukavac

Na svim putevima koji vode iz Lukavca jučer su se nalazili policajci koji su tragali za pljačkašima koji su rano ujutro izveli fimsku pljačku banke u tom gradu i oteli oko 200 hiljada maraka.

Kuda su razbojnici pobjegli s pozamašnim plijenom, jučer je još bilo nepoznato, a Admir Arnautović, glasnogovornik Tužiteljstva Tuzlanske županije, rekao je kako su oni maskirani u poslovnicu Raiffeisen banke upali oko 8.10 sati, odmah nakon otvaranja.

Dvojica su tada ušla u banku koja se nalazi u ulici Armije RBiH, jedan je držao automatsku pušku, a čim su ušli onesposobili su zaštitara.

“Prijetili su mu da će ga upucati, te su ga svladali, potom su povadili novac iz ladica, to je taj novac koji je bio operativan, naredili su radnicama da im predaju taj novac, a potom su jednu od njih natjerali da im otvori sef, te su uzeli i novac iz sefa”, objasnio je Arnautović.

On je jučer rekao kako je jedan od razbojnika čitavo vrijeme u rukama držao pušku, dok drugi nije nosio nikakvo oružje, ili, ako ga je možda i imao, nije ga potezao. Nakon uspješno obavljene pljačke, dvojica kriminalaca su s plijenom pobjegla iz banke. Jučer nismo mogli saznati je li netko vidio u kojem su smjeru pobjegli, te jesu li imali pomagače koji su ih čekali pred bankom. Arnautović je jučer rekao kako se točna svota otetog novca tek treba utvrditi, ali je dodao kako se, prema svemu sudeći, radi o iznosu od 200 hiljada KM.

“Nešto je bilo u eurima, nešto u markama, tek kada se u banci obavi popis, onda ćemo imati točnu količinu otetog novca”, zaključio je Arnautović.