Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kandidatu na izborima u Tesliću zapalio “audi”, ali i sebe

teslic – paljevina

Nevenu Majstoroviću, SDS-ovom kandidatu za odbornika u Skupštini opštine Teslić, zapaljen je audi A5, a vlasnik se izjasnio da pričinjena šteta iznosi 37.000 maraka. Nezavisne novine nezvanično saznaju da iza napada, koji se dogodio u srijedu naveče, stoje dva muškarca, od kojih je jedan u vozilo ubacio Molotovljev koktel, ali je pritom “uspio” da zapali i sebe, te je tako, odbacujući komade odjeće, pobjegao i policija traga za njim i njegovim ortakom.

“On je trčao u plamenu, te čupao odjeću sa sebe, uključujući i rukavice koje je odbacio. Postoje očevici tog događaja”, navodi izvor.

Budući da je te večeri, nakon požara, vozilo eksplodiralo i oštetilo obližnji “peugeot” i objekte, istražioci su prvo posumnjali da je u pitanju bomba.

“Onda su utvrdili da je u “audi” ubačena mješavina zapaljivih tečnosti, odnosno Molotovljev koktel”, otkriva izvor iz Teslića.

Majstorović je u prošlom mandatu bio najmlađi odbornik u Skupštini opštine Teslić, ali je dao ostavku pošto je imenovan za direktora Sportskog centra “Radolinka”, s tim što je 2014. godine bio kandidat za parlament BiH, a sada ponovo pokušava da uđe u lokalnu skupštinu.
Tvrdi da vozilo koje je zapaljeno još otplaćuje.

“Audi sam digao na kredit, to svako može da uzme, plaćam rate. Ranije sam imao i svoj kafić. Nije kasko osiguran. Vjerujte da nemam ni sa kim problem. U ranijem periodu bilo je prijetnji, a to sam prijavio policiji”, rekao je Majstorović.

Milan Miličević, načelnik opštine Teslić, i teslićki odbor SDS-a osudili su paljenje automobila Majstorovića, te pozvali nadležne institucije da počinioce privedu pravdi. Požar je, kako je saopšteno iz policije, izazvan na parkingu u Karađorđevoj ulici u Tesliću, a povrijeđenih nije bilo. Pripadnici Policijske stanice Teslić, zajedno s inspektorom za protivpožarnu zaštitu CJB Doboj, izvršili su uviđaj.

“U požaru, koji su lokalizovali pripadnici Vatrogasne jedinice Teslić, izgorjeli su unutrašnjost vozila i krov”, saopšteno je iz policije.

Nezavisne novine saznaju da su i na obližnjem “peugeotu”, vlasništvo Danijele A., nastala oštećenja.

“Uviđajem je utvrđeno da je požar na vozilu marke audi A5 izazavan namjerno otvorenim plamenom”, saopštila je Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj. U toku je istraga.