Kantonalni sud sarajevo

Kenanu Krši osam godina zatvora

kenan krso

Zunđinog prijatelja mnogo je uznemirilo ono što je čuo, pa se povjerio jednom poznaniku policajcu, koji je odmah prijavio slučaj svojim kolegama

Kantonalni sud u Sarajevu donio je prvostepenu presudu kojom je osudio Kenana Kršu na osam godina zatvora zbog polnog odnosa sa djetetom na naročito ponižavajući način, te oduzimanja djeteta, rekla je Srni portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Prema njenim riječima, Jasmin Zunđa je osuđena na zatvorsku kaznu od godinu i po za pomaganje krivičnog djela oduzimanje djeteta.

Kenan Kršo i Jasmin Zunđa su prije dvije godine tada 12-godišnju djevojčicu E. M. držali u zatočeništvu šest dana.

Jeziv slučaj rasvijetljen je kada je Zunđa zamolio porodičnog prijatelja da prespava jednu noć kod njega. Čovjeku je bilo nejasno zašto to traži od njega kad ima svoj stan u Hrasnom. Zunđa mu je rekao kako je Kršo u njegovom stanu sa svojom trećom “suprugom” (12-godišnja E. B., op. a.).

Zunđinog prijatelja mnogo je uznemirilo ono što je čuo, pa se povjerio jednom poznaniku policajcu, koji je odmah prijavio slučaj svojim kolegama.

Ubrzo je organizirana akcija spašavanja zatočene 12-godišnjakinje iz stana, a Kršo i Zunđa su odmah privedeni.

Kršo je od ranije poznat policiji zbog uznemiravanju stanovništva u lokalnoj džamiji u sarajevskom naselju Breka, ali i zbog dovođenja u vezu sa terorističkim aktivnostima. On je 2016. godine uhapšen u Bugarskoj, a preko Srbije izručen vlastima BiH.

Godinu prije, u džamiju je s još dvije osobe ušao noseći majicu “Islamske države”. Uhapšen je i u aprilu 2015. godine zbog sumnje da je učestvovao u aktivnostima koje se mogu dovesti u vezu sa terorizmom.