Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Kerim Mudželet koji je automobilom ubio djevojku pušten na slobodu

23/04/2018

Kerim Mudželet, koji je u decembru 2016. godine osuđen na osam godina zatvora zbog izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginula državljanka Srbije Jelena Opričić, pušten je na slobodu.

Kako Oslobođenje saznaje, ova odluka je uslijedila jer Vijeće sarajevskog Kantonalnog suda, kojim predsjedava sudija Igor Todorović, nije donijelo novu presudu u roku od godine dana, a koliko je prošlo od momenta kada je Vrhovni sud FBiH ukinuo prvostepenu presudu.

Mudželet se na slobodi našao 19. aprila ove godine.

Presudom Kantonalnog suda u Sarajevu iz decembra 2016. godine, pored osuđujućeg dijela, Mudželetu je izrečena mjera zabrane upravljanja putničkim motornim vozilom tri godine.

On je 9. juna 2015. na tramvajskom stajalištu kod zgrade Predsjedništva BiH, brzinom od 97 km na sat, jurio krajnjom lijevom trakom Titove ulice. Došavši na raskrsnicu Titove i Dubrovačke ulice, sijekući blagu krivinu, zakačio je trotoar, odbio se i počeo zanositi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.