Crna hronika

poznat policiji

Ko je bio Nedžib Spahić Džiba koji je sinoć ubijen u Sarajevu

30/06/2020

Spahić se povezuje s brojnim kriminalnim djelima, među kojima su pokušaj ubistva, otmica, iznuda, teška krađa, nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja...

U poznatom restoranu Paper Moon koji se nalazi u sarajevskom naselju Grbavica sinoć je upucan Nedžib Spahić Džiba, osoba koja je od ranije jako dobro poznata policiji.

Podsjetimo, pucnjava se dogodila u restoranu “Paper Moon”, u sarajevskom naselju Grbavica, a policija je o ovom događaju obavještena u 20:43h.  Spahić je preminuo ubrzo nakon ranjavanja u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Spahić se povezuje s brojnim kriminalnim djelima, među kojima su pokušaj ubistva, otmica, iznuda, teška krađa, nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja…

Između ostalog, 2007. godine je uhapšen zbog pucnjave na Baščaršiji u kojoj je ranjen Amir Kasumić (takođe poznati policiji), te slučajni prolaznik Nedžad Smajlagić. Spahić je nakon pucnjave uhapšen u noćnom klubu u Tuzli.

VEZANI Džiba ubijen pred očima prijatelja, maskirani ubica u njega ispalio četiri metka

Spahićevo se ime 2007. godine spominjalo i kada se desila pucnjava u jednom vogošćanskom restoranu, kada je ranjen muškarac iz Zadra.

Takođe, 2011. je hapšen zbog pucnjave u naselju Buća Potok u kojoj je ranjen Anes Mešić.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.