Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ubistvo u tuzli

Ko je Elvis Ćustendil koji je ubio Amru Kahrimanović: “Inspektor sa dvije zvjezdice”

Foto: Fokus/Društvene mreže
Elvis Ćustendil i tržni centar gdje se ubistvo dogodilo

Ćustendil je, policijskim riječnikom rečeno, bio inspektor sa “dvije zvjezdice”

Bosnu i Hercegovinu je sinoć potresao novi slučaj femicida – policijski inspektor MUP-a TK Elvis Ćustendil je s više hitaca iz službeno pištolja usmrtio Amru Kahrimanović u Tuzli.

Na press konferenciji Uprave policije MUP-a TK, komesar MUP-a TK Dževad Korman je potvrdio da je Ćustendil ubio Kahrimanović iz službenog pištolja.

Korman je također potvrdio da je Ćustendil bio u alkoholiziranom stanju u trenutku počinjenja zločina. On je od danas, također, suspendiran.

Ćustendil je, policijskim riječnikom rečeno, bio inspektor sa “dvije zvjezdice”.

– Kahrimanović nije bila slučajna žrtva te je Ćustendil ciljano na nju pucao. Više metaka je ispaljeno. Ćustendil je radio kao policijski službenik Operativnog centra Uprave policije MUP-a TK, rekao je Koroman.

Ćustendil je prije nekoliko godina bio kažnjen zbog povrede dužnosti.

“Bio samo gost”

– Ćustendil je 2020. godine bio kažnjen zbog povrede dužnosti jer je prouzrokovao saobraćajnu nesreću pod utjecajem alkohola. I tada je disciplinski procesuiran, dodao je Koroman.

Nedžad Kahrimanović, brat ubijene Amre, kazao je danas da je Elvis Ćustendil u kafiću bio samo gost i da druge veze među njima nikada nije bilo.

– Policajac visokog ranga iz Tuzle sjedio je s jednim čovjekom i napravili su incident, zaposlenica je zvala policiju, oni su došli i odveli čovjeka koji je sjedio s tim policajcem. Policajac je ostao u objektu i pio je alkohol. Zaposlenica je potom zvala moju sestru da dođe od kuće, da i ona pozove policiju. Sestra je došla i vidjela Elvisa, kojega je znala kao gosta, jer je tu dolazio i rekla je da zaposlenica naplati svim gostima i da zatvori radnju. Izašla je i krenula kući, rekao je Kahrimanović za Faktor.

Ćustendil je, tvrdi Nedžad, izašao za njom iz kafića i pucao u nju s leđa ispalivši 17 metaka.

– Po mojim saznanjima, pogodio je moju sestru sa osam metaka i likvidirao je na licu mjesta , rekao je.

Podsjećamo, Ćustendil je u Tržnom centru Brčanska Malta u Tuzli sinoć ispalio više metaka u Kahrimanović. Nedugo zatim Ćustendil je pobjegao, a brzom intervencijom Specijalne jedinice MUP-a TK, uhapšen je ispred zgrade u kojoj je živio.

Brutalnom ubistvu svjedočili su ostali gosti i radnica lokala.