Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatski košarkaš

Bojan Bogdanović je novi igrač New York Knicksa

Bojan Bogdanović
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Bojan Bogdanović

Bogdanović je ove godine odigrao 28 utakmica za Detroit i u njima ostvario prosjeke od 20.2 poena, 3.4 skoka i 2.5 asistencij

Mostarac Bojan Bogdanovoć novi je igrač New York Knicksa, javlja Adrian Wojnarowski.

Hrvatski košarkaš odlazi iz Detroit Pistonsa u razmjeni u posljednjem danu prijelaznog roka u NBA ligi. Uz njega će put New Yorka i Alec Burks, dok će Detroit za njih dvojicu dobiti Quentina Grimesa, Evana Fourniera, Ryana Arcidiacana, Malachija Flynna i dva izbora druge runde drafta.

Bogdanović tako iz najlošije ekipe NBA-a prelazi u trenutno trećeplasirani sastav Istočne konferencije i trebao bi mu biti pojačanje za play off. Burks je također iskusan igrač kojemu je glavna kvaliteta ta da je dobar strijelac. Knicksi su odrekli dva izbora na draftu, odličnog mladog defenzivca, ali limitiranog ofenzivca Grimesa, veterana Fourniera te dva playmakera Flynna i Arcidiacana, koji nisu bili dio rotacije.

Bogdanović je ove godine odigrao 28 utakmica za Detroit i u njima ostvario prosjeke od 20.2 poena, 3.4 skoka i 2.5 asistencija. U Detroitu je ukupno proveo sezonu i pol. Knicksi su mu šesti klub u NBA karijeri. Uz Detroit Pistonse, ranije je igrao za Brooklyn Netse, Washington Wizardse, Indiana Pacerse i Utah Jazz.

Do kraja ove sezone bit će jasnije ima li i budućnost u Knicksima ili će mu oni biti samo kratkotrajna stanica. Bogdanović ima ugovor na 19 miliona dolara za sljedeću sezonu, ali zajamčena su mu samo dva. Ako ga Knicksi odluče zadržati, dobit će punih 19, a ako ne, dobit će dva i biti slobodan potražiti novu momčad. Rok za njihovu odluku je 29. juna.