Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

meta pucnjave na kovačima

Ko je Emir Kundo: Ranio dvojicu, pretukli ga Buba Corelli i Curić

emir kudno 2016
FOTO: avaz.ba
Emir Kundo tokom privođenje 2016. godine

Buba Corelli pronađen je i uhapšen istog dana oko 22.55 sati u Ljubljanskoj ulici dok je vozio “Audi Q7”, Emir Kundo zadobio lakše ozljede

Emir Kundo (27) muškarac na kojeg je danas pucano u sarajevskom naselju Kovači (Stari Grad) odranije je dobro poznat policijskim i sudskim organima. Podsjećamo, na Kundu je danas pucano s motora u pokretu.

Napadač je ispalio više metaka u pravcu Kunde, ali ga nijeda nije pogodio.

pucnjava na kovačima
FOTO: N1
Mjesto gdje je došlo do pucnjave na Kovačima

Ranio Edhema Šljivu

Emir Kundo je osoba odranije dobro poznata organima gonjena. Prema rezultatima istrage, u martu 2016. godine došlo je do oružanog incidenta u sarajevskoj najprometnijoj ulici Ferhadija, kada je Kundo ispalio nekoliko hitaca u pravcu Edhema Šljive (17), sina Amara Šiljive, bivšeg specijalca FUP-a, osuđenog na dvije godine zatvora zbog neovlaštenog prometa oružjem. Kundo je pucao iz pištolja “šestica”. 

Pogodio je Šljivu u stomak i nadlakticu. Teško ranjeni maloljetnik prevezen je u UKC, gdje je hitno operisan. 

“Šta gledaš majmune”

U Kundinom društvu tada su bila još dvojica mladića, a do incidentna je došlo kada su se mladići zakačili ramenima. Kundo se tada Šljivi obratio riječima: “Šta gledaš, majmune”, na šta je on reagirao i rekao: “Je l’ ti to meni?”, nakon čega je Kundo potegao pištolj i pucao. Odmah nakon što je uhapšen Kundo je priznao da je pucao.

pucnja u ferhadiji 2016 emir kudno
Mjesto okrašaja u Ferhadiji 2016. godine: Kundo je tada teško ranio Amara Šljivu

U septembru iste godine Emir Kundo je potpisao sporazum o priznanju krivice u Kantonalnom sudu Sarajevu.

Pucnjava na Otoci

Kundo je ponovo u medije dospio u maju 2018. godine . Pucnjava se dogodila oko 20 sati u ulici Džemala Bijedića na otoci, i tada je ranjen B. M.

Kundo je i nakon te pucnjave pobjegao s lica mjesta.

Okršaj s Buba Corellijem i Omarom Curićem

Poznati reper Buba Corelli (Amar Hodžić) i njegov rođak Omar Curić su se u februaru 2021. oko 16.30 sati u ulici Džemala Bijedića sukobili sa Emirom Kundom i Adnanom Pirićem, koji su tom prilikom zadobili lakše povrede u tučnjavi. 

buba corelli
Buba Corelli

“Kod A. P. su konstatovane teške tjelesne povrede u predjelu lijevog ramena, dok su kod E. K. konstatovane lakše tjelesne povrede, a one nisu nastale dejstvom iz vatrenog oružja”, kazao je tada potrparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Curić je uhapšen neposredno nakon okršaja, u u ulici Dr. Silve Rizvanbegović. On je tada od sebe odbacio dva pištolja i okvir s municijom.

Buba Corelli pronađen je i uhapšen istog dana oko 22.55 sati u Ljubljanskoj ulici dok je vozio “Audi Q7”.