Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Milanović SDP-ov kandidat za premijera Hrvatske: “Došlo vrijeme da se konji sedlaju”

Državni vrh na obilježavanju 28. obljetnice VRO Oluja
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Milanović u Kninu

Milanović je jedan od rijetkih evropskih lidera koji odražava kontakte i sastaje se sa Miloradom Dodikom, predsjednikom RS

Predsjednik Republike Hrvatske Zorana Milanović objavio je u petak da će umjesto predsjednika SDP-a Peđe Grbina biti kandidat SDP-a za predsjednika Vlade na parlamentarnim izborima koji su sazvani za 17. april.

“Ja na ovim izborima neću biti kandidat SDP-a za predsjednika Vlade. Dopustite da pozdravim Zorana Milanovića, nositelja SDP-ove liste u 1. izbornoj jedinici i uskoro predsjednika Vlade”, izjavio je Peđa Grbin na konferenciji za novinare na kojoj se nenajavljen pojavio i Milanović, prenosi Hina.

Milanović: Taj je čas kucnuo

“U životima svakoga od nas postoji trenuci u kojima treba izaći iz zone komfora, treba prestati biti normalno i uobičajeno i taj je čas kucnuo na moja vrata nametom stanovitog Turudića”, pojasnio je Milanović razloge svoje kandidature i dodao:

“Svi legalni, legitimni, pristojni načini, i oni možda malo manje pristojni, i pokušaji da se to dokine i spriječi završili su s još većim zulumom, bezobrazlukom, samovoljom, bezakonjem”.

“Došlo vrijeme da se, kako bi rekli moji preci u splitskoj Zagori, konji sedlaju”, dodao je aktuelni predsjednik Hrvatske. Milanović je u posljednje vrijeme u nekoj vrsti izolacije od strane zapada zbog svojih, po mnogima, proruskih stavova. Zoran Milanović je i jedan od rijetkih evropskih lidera koji odražava kontakte i sastaje se sa Miloradom Dodikom, predsjednikom RS.

dodik milanović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Dodik i Milanović

“Obećavam, kao i nekoć, odlučnu i čistu vlast. Lopove, ugnjetače i njihove pomagače izbacit ćemo i zapriječit ćemo im povratak. Ali ovog puta na dugo”, poručio je Milanović.

Odstupit ću s dužnosti nakon pobjede

“Drage građanke i građani, Hrvatice i Hrvati, odlučio sam kandidirati se kao nezvisni i nestranački kandidat na listi SDP-a na izborima za Hrvatski sabor koji će se održati 17. aprila ove godine”, napisao je je malo kasnije na Facebooku Milanović.

Nakon izborne pobjede u koju sam siguran, odstupit ću sa svoje dužnosti Predsjednika Republike i uz podršk nove većine u Hrvatskome saboru preuzeti odgovornost za vođenje Vlade Republike Hrvatske. Do preuzimanja nove dužnosti, nastavljam obnašati svoju dužnost predsjednika Republike Hrvatske u skladu sa svojim ustavnim obvezama i dužnostima”, napisao je Milanović.

Drage građanke i građani, Hrvatice i Hrvati,odlučio sam kandidirati se kao neovisni i nestranački kandidat na listi…

Posted by Zoran Milanović on Friday, March 15, 2024