Crna hronika

zločin u mostaru

Ko je ubio Lanu Bijedić: “Vidoviti Milan” policiju odveo na krivi trag

22/10/2019

Istražitelji iznova saslušavaju sve svjedoke, a iskaz će ponovo dati i ribar koji je pronašao tijelo

Već 15 dana traje istraga o svirepom ubistvu Lane Bijedić (19) iz Mostara, a u MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona nisu došli do konkretnog traga da bi rasvijetlili ovaj zločin koji je potresao region.

Iz policije stižu uvjerenja da se danonoćno radi na ovom slučaju te da istražitelji praktično nemaju predaha. Tokom vikenda ponovo su satima češljali mjesto gdje je tijelo pronađeno u nadi da su nešto propustili. Također, pomno se prate komentari koji se objavljuju na portalima i društvenim mrežama.

Izvjesni “vidoviti Milan”, čiji je komentar otišao dotle da je „opisao“ ubicu, ali i dao svojevrstan prikaz zločina, prema policijskim izvorima, nema veze s realnošću te je proizvod mašte neodgovornog pojedinca. Tvrdnje koje su iznesene u tom komentaru istražitelji su provjerili, a teorija “vidovitog” o tome da je ribar vidio ubicu dan poslije ubistva na licu mjesta pala je u vodu, s obzirom na to da su ga automatski morali vidjeti i policajci koji su danima osiguravali i pretresali taj lokalitet. Policija navodno nije mogla ući u trag osobi koja se krije iza pseudonima, ali se na tome intenzivno radi, javlja Dnevni avaz.

Istražitelji iznova saslušavaju sve svjedoke, a iskaz će ponovo dati i ribar koji je pronašao tijelo.

Također, ponovo se pregledavaju snimci koji su izuzeti s brojnih objekata na području Čapljine i Mostara, a istražitelji se nadaju da će im od koristi biti rezultati vještačenja tragova izuzetih s tijela nesretne djevojke, njenih bilješki, laptopa i mobitela. Prema dosadašnjim pokazateljima, istražitelji su sve uvjereniji da djevojka nije ubijena na mjestu gdje je njeno tijelo pronađeno. Također, sve je izglednije da osoba u čijim su automobilima, Fiat i BMW, traženi tragovi krvi ne može biti povezana s ovim zločinom.

– Moramo biti strpljivi, jer nijedan zločin nije savršen – kazao nam je naš izvor blizak istrazi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.