Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obojica kickbokseri

Ko su braća koja prijete, šamaraju i kidnapuju po BiH: “Otac nas se odrekao preko novina”

ljuban miljan hofman vidovic
Foto: Screenshot

Protiv Ljubana Vidovića se vodio postupak u BiH jer je sa bratom Miljanom navodno oteo Nenada Jakovljevića iz Bijeljine, maja 2018. godine.

Braća Ljuban i Miljan Hofman Vidović proteklih dana nalaze se u fokusu javnosti nakon što su na društvenim mrežama objavljeni snimci na kojima se vidi kako prijete i tuku radnike. Riječ je o kick-bokserima čija je sportska karijera ostala u sjenci brojnih incidenata, a kojima se sudilo zbog otmice muškarca.

Vidovići su proteklih dana snimljeni kako prijete radnicima. Najprije je osvanuo snimak na kome Ljuban Vidović prijeti radnicima kafića „Street“ u Modriči, uz tvrdnju da reketira pola Beograda, a potom je objavljen video i kako njegov brat Miljan šamara konobara. Snimak je navodno nastao na Fruškoj Gori.

Obojica kickbokseri

Obojica su borci kickbokseri koji su imali uspješne karijere. Ljuban je nekadašnji prvak Evrope u kickboksu, a Miljan je, boreći se pod zastavom Srbije, osvojio 2013. godine titulu prvaka svijeta, a u disciplini K-1 poluteške kategorije do 81 kilograma.

Protiv njih se 2018. godine vodio postupak jer su u maju te godine oteli Nenada Jakovljevića iz Bijeljine. Kasnije je Ljuban, nakon što se predao, priznao djelo kazavši kako su on i brat to učinili da bi naplatili dug.

Okružni sud u Banjoj Luci Ljubana je osudio na godinu dana zatvora, ali on je kaznu zamijenio novčanim iznosom od 18.050 konvertibilnih maraka (oko 9230 eura).

Jednom je prilikom Miljan rekao da je boks napustio s 22 godine. Kazao je da je tada pokušao biti akademski građanin, ali brzo je napustio Medicinski fakultet. Ipak, karijere su im ostale u sjeni kriminalnih aktivnosti.

Većina stanovnika Modriče bila je juče svedok nedoličnog ponašanja grupe kriminalaca iz Beograda, koja je "popišala se "…

Posted by Modriča i tabu teme on Wednesday, November 1, 2023

Miljan je bio u centru pažnje dok je bio privatno osiguranje izvršiteljima koji su došli oduzeti kuću porodici Kocić u Ulici Maksima Gorkog. Kako su mediji pisali, on je s grupom mladića “asistirao” policiji i izvršiteljima.

Nova.rs piše kako je Miljan snimljen i prije nekoliko mjeseci s grupom batinaša u Pančevu, uoči protesta poljoprivrednika u tom gradu. Protest je bio usmjeren i protiv režima srpskog predsjednika Aleksandra Vučića. Uz grupu huligana, u kojoj je bio i Miljan Hofman Vidović, tada je bio i generalni sekretar vlade Srbije Novak Nedić.

“Otac nas se odrekao preko novina”

Jedne prilike, gostujući na srpskoj Happy TV, Miljan je priznao da ih se otac odrekao preko novina.

“On smatra da smo mi otišli u kriminalne aktivnosti. Ustvari, on se nas nije odrekao skroz nego nam je dao uslov i ako ga ispunimo opet ćemo mu biti sinovi”, kazao je Miljan i objasnio da će ih otac opet “prihvatiti” ako se vrate na pravi put.

Ljuban je tada rekao da su informacije njihovog oca o tome da su oni otišli u “duboki kriminal” netačne dodavši kako je “loše informisan”, a Miljan je objasnio da bi bili u zatvoru, a ne na slobodi, da su kriminalci.

“Nemamo ništa loše o njemu da kažemo, jednostavno nemamo iste životne ciljeve. On je stvarno dobar bokser, dvostruki prvak”, rekao je Miljan.