Kod Gačanina pronađene dvije zolje

policija rs

Gatačka policija je pretresom prostorija koje koristi muškarac čiji su inicijali M.B. iz Gacka pronašla ručni bacač raketa, a oduzeli su mu “zolju” koju je namjeravao da je odnese u Ugostiteljski objekat “Slavljan” u tom gradu, gje ga je prethodno napao sugrađanin S.G, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje.

saopštenju se navodi da je policija u razgovoru sa M.B. saznala da je zajedno sa licem čiji su inicijali M.G. našao ručne bacače u pećini u mjestu Pržine, u selu Stepen, nakon čega ih je sakrio u jednoj kući.

Iz policije podsjećaju da se M.B. prethodne noći, revoltiran zbog fizičkog napada, vratio kući i uzeo “zolju” u namjeri da se vrati u kafić, ali ga je u tome spriječila policija.

“M.B. je lišen slobode, a nakon obavljenog razgovora s njim, u službene prostorije Policijske stanice Gacko priveden je i S.G”, navodi se u saopštenju i dodaje da je nedugo poslije u Policijsku stanicu nepozvan došao i Đ.Š.

Protiv M.B. biće dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Trebinju zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti.

Protiv S.G. će Okružnom tužilaštvu u Trebinju biti dostavljen izvještaj zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, laka tjelesna povreda i ugrožavanje bezbjednosti.

Protiv Đ.Š. će biti dostavljen izvještaj zbog sumnje da je počinilo krivična djela nanošenje lake tjelesne povrede, ugrožavanje bezbjednosti i oštećenje tuđe stvari.

Protiv M.G. će Okružnom tužilaštvu u Trebinju biti dostavljen izvještaj zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, dok će protiv lica čiji su incijali N.Š. biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog neprijavljivanja narušavanja javnog reda i mira u objektu.