Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kod napadača koji je ranio slučajnog prolaznika pronađen arsenal oružja

arsenal

Pripadnici MUP KS uhapsili su L.Đ. rođen 1994. godine koji je jutros oko 6:25 u ulici Sumbula Avde pucao na BMW X5 u kojem su se nalazili I.A. i M.M. a koji su zadobili lakše tjelesne povrede od krhotina stakla, piše bh. novinska agencija Patria.

Irfan Nefić, glasnogovornik MUP KS kazao je da su zahvaljujući građanima ubrzo pronašli počinioca ovog krivičnog djela.

slika

– Tokom uviđajnih radnji u dvorištu kuće koju koristi navedena osoba pronađena je jedna automatska puška, jedna lovačka puška tzv. kratež, jedna ručna bomba i određena količina municije.

Također, izvršen je pretres stana koji koristi jedna od osumnjičenih osoba i tom prilikom je pronađena jedna kapa-fantomka i manja količina municije – kazao je Nefić.

On je kazao i da MUP KS traga za još dvije osobe L.A. rođen 1993. godine i Č.A. rođen 1989. koji se mogu povezati sa izvršenjem ovog krivičnog djela. Nefić nije mogao govoriti o motivima napada.

– Policijski službenici rade na potpunom dokumentovanju ovog krivičnog djela i pronalasku ove dvije soobe koje su u bjekstvu. Sve tri osobe su više puta zavedene u naše operativne evdencije, a također imaju izvode iz kaznenih evidencija da su osuđivani za određena krivična djela – kazao je Nefić.

Tokom ove pucnjave ranjen je slučajni prolaznik koji je smješten na UKCS.

PUCNJAVA NA CIGLANAMA

Jutros se u Sarajevu dogodila još jedna pucnjava u ulici Merhemića trg, gdje je ranjen M.M. kojem su konstatovane teške tjelesne povrede desne noge i zadržan je na bolničkom liječenju. Za napadačem H.A. se još uvijek traga.